Mevzuat

Sözleşmeli Öğretmenlerin Kadrolu Atanmalarına İlişkin Yönetmelik Değişikliği Yapıldı

Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de yönetmelik değişikliğine ilişkin bir yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikte sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu olarak atanmalarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldığı bildirildi.

Resmi Gazete’nin 23 Aralık 2017 tarihli sayısında sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikte 29790 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 17 nci maddesinde yer alan “eğitimine” ibaresinin “sürecine” şeklinde değiştirildiği ifade edildi ve yapılan değişikliklere göre 19. maddenin birinci cümlesinin detayları verildi.

ÇALIŞMA SÜRESİNİ TAMAMLAYANLAR TALEP DOĞRULTUSUNDA KADROLU ATANABİLECEK

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yayımlanan cümlede Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 19. maddesinin birinci cümlesinin “Sözleşmeli öğretmenlerden adaylık sürecinde başarılı olan ve sözleşme gereği dört yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri hâlinde görev yaptıkları eğitim kurumunda öğretmen kadrolarına atanır.” şeklinde değiştirildiği ifade edildi. Söz konusu yönetmelik değişikliğinin tüm detaylarını kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

YAYIMLANAN YÖNETMELİK

MADDE 1 – 3/8/2016 tarihli ve 29790 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 17 nci maddesinde yer alan “eğitimine” ibaresi “sürecine” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 19 uncu maddesinin birinci cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Sözleşmeli öğretmenlerden adaylık sürecinde başarılı olan ve sözleşme gereği dört yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri hâlinde görev yaptıkları eğitim kurumunda öğretmen kadrolarına atanır.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA