Mevzuat

Tarım ve Orman Bakanlığı Dijital Ortamda da Hizmet Verecek

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında Tarım ve Orman Bakanlığının yönetmelik ve tebliğlerinde çeşitli düzenlemeler öngören değişiklikler yayımlandı. Bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanlığının etkinliğinin arttırılması ve dijitalleştirilmesi amaçlandı.

ÇEŞİTLİ ALANLARDA DÜZENLEMELER YAPILDI

Buna göre, Bakanlık denetiminde bulunan bitki koruma, takviye edici gıdaların ithalatı, üretimi, işlenmesi, deney amaçlı kullanılan hayvanların refahı, gıda işletmelerinin kayıt onay işlemleri, gübrelerin piyasa gözetimi ve denetimi, organik tarımın esasları ve uygulanması, sığır cinsi hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesi ve veterinerlik hizmetleri gibi çeşitli alanlarda değişiklik öngören düzenlemeler yapıldı.

Yapılan düzenlemeler kapsamında sığır cinsi ile koyun ve keçi türü hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesine yönelik yönetmelikte yapılan düzenlemeyle hayvan sahipleri, ölen veya yeni doğan hayvanlarının bildirimlerini internet üzerinden yapabileceklerdir.

Organik tarımın esasları ve uygulanmasına ilişkin de düzenlemeler yapıldı. Bu düzenlemeler kapsamında yetkilendirilecek olan kuruluşların çalışma izni için başvurularının e-Devlet aracılığı ile yapılması sağlanacak.

Tüm bunların yanı sıra doğal çiçek soğanlarının doğadan toplanması, üretimi ve ihracatına ilişkin düzenlemede yer aldı. Bu düzenleme ile ilgili firma belirtilen çiçek soğanlarının ihracat izni için gerekli belgelerle Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğüne dilekçe ve ıslak imzayla başvurabildiği gibi elektronik ortamdan ve elektronik imza ile de başvuru yapabilecek.