Mevzuat

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği Değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre; bu Yönetmeliğin yayımlandığı tarihe kadar TUS ile yerleştirilmeden tıpta uzmanlık eğitimlerine başlayan yabancı uyruklu tabiplerin uzmanlık belgeleri yabancı uyruklu olarak tescil edilir. Ancak, Türkiye’de meslek icra edilmek istenmesi halinde tıp eğitiminin denklik ve tescili alınmak zorunda olacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik şöyle:

“TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE UZMANLIK EĞİTİMİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 26/4/2014 tarihli ve 28983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliğinin geçici 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(2) Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kuruluşları ile yabancı devletler arasında imzalanan protokoller ve şartnameler ile YÖK kararlarına istinaden 1/7/2011 tarihinden bu Yönetmeliğin yayımlandığı tarihe kadar TUS ile yerleştirilmeden tıpta uzmanlık eğitimlerine başlayan yabancı uyruklu tabiplerin uzmanlık belgeleri yabancı uyruklu olarak tescil edilir. Ancak, Türkiye’de meslek icra edilmek istenmesi halinde tıp eğitiminin denklik ve tescili alınmak zorundadır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin üçüncü fıkrasının ikinci cümlesindeki “Bakanlık” kelimesinden sonra “veya YÖK” ibaresi eklenmiştir.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Sağlık Bakanı yürütür.”

KAMUPERSONELİ.NET