Mevzuat

Trafik Sigortasında Tavan Fiyatlarına Artış Resmi Gazete'de Yayımlandı

Resmi Gazete’nin 30287 sayılı sayısında yayımlanan kararla trafik sigortası tavan fiyatlarında artış yapıldı. Alınan karara göre, trafik sigortasında hesaplanan primler 1 Ocak tarihinden itibaren yüzde 5 zamlı hesaplanacak. 

TRAFİK SİGORTASI TAVAN FİYATLARINDA ARTIŞ

31 Aralık 2017 tarihli Resmi Gazete’de, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği yayımlandı. Yayımlanan karara göre, karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortası tarifelerinde her bir araç grubu ve basamak bazında hesaplanan azami prim fiyatlarında değişiklik yapıldı. Alınan fiyatlarda 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere eski fiyatlar üzerinden yüzde 5 artış yaşandı. 

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı)’tan:

KARAYOLLARI MOTORLU ARAÇLAR ZORUNLU MALİ SORUMLULUK SİGORTASINDA TARİFE UYGULAMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 14/7/2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 11 inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(9) Bu maddenin birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkraları uyarınca her bir araç grubu ve basamak bazında hesaplanan azami primler, 1/1/2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 2017 yılı Aralık ayı azami primlerine %5 eklenerek uygulanır.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik 1/1/2018 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Hazine Müsteşarlığının bağlı olduğu Bakan yürütür.

Kamupersoneli.net – ANKARA