Mevzuat

TSK Ortaöğretim Okulları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik

Bugün ki Resmi Gazetenin Yönetmelikler bölümünde bir Yönetmelik Yayımlandı. Yayımlanan Yönetmelik ” Türk Silahlı Kuvvetleri Ortaöğretim Okulları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ” başlığı ile yayımlandı. Yönetmelikte toplamda 6 madde bulunmaktadır. Yönetmeliğin detayları ise şöyle;

MADDE 1 – 26/2/2008 tarihli ve 26799 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Silahlı Kuvvetleri Ortaöğretim Okulları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinin 27 nci maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Silahlı Kuvvetler Bando Lisesinde Çalgı dersinden her dönem sonunda kurulacak komisyonlar tarafından uygulamalı sınavlar yapılır. Ders öğretmeninin dönem puanı ile dönem sonu komisyon puan ortalaması ayrı ayrı en az 60 puan olmalıdır. Bu şekilde ortaya çıkan puan ortalaması, öğrencinin o döneme ait dönem puanı olur.

c) Silahlı Kuvvetler Bando Lisesinde Çalgı, Müziksel İşitme, Okuma ve Yazma ile Orkestra derslerinde başarılı olabilmek için dönem puanının en az 60 puan olması gerekir.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ç) Silahlı Kuvvetler Bando Lisesinde Çalgı, Müziksel İşitme, Okuma ve Yazma ile Orkestra derslerinin bütünleme ve yılsonunda başarısız olunan bir ders için yapılan sınav sonucunda öğrencinin başarılı sayılabilmesi için bu sınavlarda aldığı puan en az 60 olmalıdır.”

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 31 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 31 – (1) Askerî liseler ve Silahlı Kuvvetler Bando Lisesinin, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulunca onaylanan haftalık ders çizelgesinde yer alan derslerden yılsonu başarı puanı ile geçilemeyecek dersler öğretmenler kurulu tarafından belirlenir. Öğrenciler, yılsonu başarı puanı ile geçilemeyecek derslerden başarılı olmadıkça başarılı sayılmaz, bir üst sınıfa geçemez ve mezun olamazlar.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“GEÇİCİ MADDE 2 – (1) 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılında veya daha önceki yıllarda askerî liselere giren öğrencilere, okullarından mezun oluncaya kadar, 6/11/2014 tarihli ve 29167 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Silahlı Kuvvetleri Ortaöğretim Okulları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bu Yönetmeliğin 4 üncü, 27 nci, 49 uncu, 60 ıncı, 63 üncü ve 64 üncü maddelerinde hazırlık sınıfı ile ilgili yürürlükten kaldırılan hükümleri uygulanır.”

MADDE 5 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Savunma Bakanı ve Millî Eğitim Bakanı birlikte yürütür.

Kamupersoneli.net / Ankara