Mevzuat

Türk Eczacıları Birliği Yardımlaşma Sendikası Yönetmeliği Değişti

Resmi Gazte’nin 8 Nisan 2018 tarihli sayısında Türk Eczacıları Birliğine ilişkin bir yönetmelik yayımlandı. Bu kapsamda Resmi Gazete’de Türk Eczacıları Birliği Yardımlaşma Sendikası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Yayımlanan Türk Eczacıları Birliği Yardımlaşma Sendikası Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hakkında detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

Söz konusu yönetmelikte Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Eczacıları Birliği Yardımlaşma Sandığı Yönetmeliğinin 7. maddesinin değiştirildiği ifade edildi. İşte yayımlanan yönetmeliğin detayları:

YAYIMLANAN YÖNETMELİK

MADDE 1 – 8/5/1997 tarihli ve 22983 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Türk Eczacıları Birliği Yardımlaşma Sandığı Yönetmeliğinin 7. maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Madde 7 – Sandık üyeliği;

a) Oda kaydının silinmesi suretiyle meslekten ayrılma,

b) Ölüm,

c) Yardımlaşma Sandığı aidatlarının tahakkuk tarihinden itibaren en geç iki yıl içinde ödenmemesi, hallerinde TEB Merkez Heyeti kararı ile sona erdirilir.

Yukarıdaki nedenlerle üyeliğin sona ermesi halinde üyelerin birikmiş paralarından varsa borçları düşürüldükten sonra kalan miktar üyeliğin sona erdiği tarihten itibaren iki ay içinde üyeye hak ettiği yasal birikimleriyle iade edilir. Üyelik ölüm ile sona ermişse, yukarıda belirtilen şekilde mirasçıları hak sahibidir.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti Başkanı yürütür.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA