Mevzuat

TYDD Kapsamında 35 Bin TL Destek Veriliyor ! Başvurular Başladı

Resmi Gazete’nin 24 Ekim 2017 tarihli sayısında Tarımsal Yayım Ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılması Hakkında Tebliğ yayımlandı. Bu tebliğ ile TYDD kapsamında 35 bin TL destek verileceği ifade edildi.

Konuya ilişkin kamupersoneli.net olarak TYDD kapsamında 35 bin TL başvurusunda kimlerin bulunabileceğini, başvuru evraklarını ve başvuru detaylarını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

TYDD kapsamında 35 bin TL destek başvurusunda Tarımsal işletmeler ile imzalanan sözleşmelerine istinaden 6. maddenin birinci fıkrasında belirtilen kuruluşlar TYDD’ye başvurabilir. TYDD’ye başvuracak kuruluşlar adına başvuru yapmaya yetkili kişiler şöyle: Ziraat Odası Başkanı, Birlik Başkanı, Kooperatif Başkanı olanlar başvuru yapabilirler.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

a) Ek-1’de yer alan TYDD Başvuru Formu ve Taahhütname ile Ek-2’de yer alan Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Desteği Başvurusunda Bulunan Kuruluşa Ait Bilgi Formu.

b) Uygulama Esaslarında belirtilen hükümler doğrultusunda düzenlenecek ve bir tarım danışmanının hizmet sunacağı tarımsal işletme sayısı Uygulama Esaslarında belirlenen sayılardan az olmamak üzere, Ek-3’te yer alan icmal.

c) Her tarımsal işletme için, tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kuruluşlarla yapılan tarımsal danışmanlık hizmet sözleşmesi.

ç) Ziraat odası ve üretici örgütlerinin SGK prim borcu olmadığına dair ilgili kurumdan alınan belge.

d) Ziraat odası ve üretici örgütlerinin vadesi geçmiş vergi borcu olmadığına dair ilgili kurumdan alınan belge.

e) İkinci fıkranın (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen TYDD başvurusunda bulunabilecek kişiler için başvuru yapabileceğine dair alınan yönetim kurulu/yetkili kurul kararının onaylı sureti.

f) Tarımsal danışmanlık hizmeti verdiği işletmenin tipine göre, her işletme için aşağıdaki belgelerden biri veya birkaçı:

1) ÇKS belgesi.

2) AKS belgesi.

3) Örtü altı kayıt sistemi belgesi.

4) Su ürünleri yetiştiricilik belgesi.

5) Hayvan pasaportlarının veya listelerinin il/ilçe müdürlüğü onaylı sureti.

6) Koyun/keçi kayıt sisteminden alınan belge/liste.

7) Organik Tarım Bilgi Sistemine (OTBİS) kayıtlı olduğuna dair il veya ilçe müdürlüğünden alınan yazı.

8) Kanatlı hayvan yetiştiriciliği için, etlik veya yumurta tavukçuluğu sürü durumunu ve sürüdeki hayvan sayısını gösteren il veya ilçe müdürlüklerinden alınan onaylı işletme tescil belgesi.

9) Bakanlıkça, 3/7/2005 tarihli ve 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile 22/11/1984 tarihli ve 3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu kapsamında arazi toplulaştırması uygulanan köylerde, ÇKS güncellemesinin yapılamadığı hallerde il müdürlüğünce düzenlenecek ve ÇKS bilgilerini ihtiva eden belge.

BAŞVURULAR YERİ VE TARİHİ

TYDD 35 bin TL destek başvurusunda bulunacak olan adaylar 30 Ekim 2017 tarihi mesai bitimine kadar istenilen evraklarla başvurularını yapacaklardır. Adaylar başvurularını tarımsal danışmanlık hizmet bürosunun bulunduğu yerdeki ilçe müdürlüğüne, ilçe müdürlüğü bulunmayan yerde il müdürlüğüne yapacaklardır. Ayrıca tarımsal danışmanlık hizmeti sunan kuruluşların şubesi var ise şube bürosunun bulunduğu yerdeki ilçe müdürlüğüne, ilçe müdürlüğü bulunmayan yerde il müdürlüğüne başvuru yapılır.

TYDD kapsamında 35 bin TL destek verilmesine ilişkin tüm detayları “https://goo.gl/7gMLeu” web adresini ziyaret ederek bulabilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA