• Haberler
  • Gündem
  • MHP Milletvekili Arzu Erdem EYT'lilerin Meclis'teki Sesi Oldu

MHP Milletvekili Arzu Erdem EYT'lilerin Meclis'teki Sesi Oldu

MHP Milletvekili Arzu Erdem, TBMM'de yapmış olduğu bir konuşma ile Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sesi oldu.MHP MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM'DEN EYT AÇIKLAMASI Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem sosyal medya hesabı üzerinden yapmı

MHP Milletvekili Arzu Erdem, TBMM'de yapmış olduğu bir konuşma ile Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) sesi oldu.

MHP MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEM'DEN EYT AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Arzu Erdem sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu bir paylaşım ile TBMM'de yapmış olduğu emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar ile ilgili konuşmasını yayımladı.

Emekli olmak için aranan üç koşuldan ikisini tamamlamış ancak yaş şartı nedeniyle emekli olamayan vatandaşların mağduriyetlerini dile getiren MHP Milletvekili Arzu Erdem konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

''HAREKET ETMELİYİZ ÇÖZÜM ÜRETMELİYİZ''

Milliyetçi Hareket Partisi Millevetkili Arzu konuya ilişkin yapmış olduğu konuşmasında emekli olmak için yaş şartını bekleyen vatandaşların sağlık alanlarında yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Arzu Erdem konuşmasında ayrıca yaşlılarımızın bu sorunlarının önümüzde olduğunu kabul etmeli ve çözüm üretmeliyiz değerlendirmesinde bulundu.

ARZU ERDEM'İN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

''Bugün ki TBMM Genel Kurul Konuşmamızda ; * Emeklilikte yaşa takılanlar * Staj ve staj mağdurları * Kadın Doğum Borçlanması bekleyenlerin sesi olduk.''

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'in Yapmış Olduğu EYT Açıklaması

Devletimizin yaşlılarımızın ve emeklilerimizin sorunlarıyla ilgili kalıcı çözümler üretmesi elzemdir ve şarttır. Böylelikle onlara olan minnet borcumuzu bir nebze olsun yerine getirmiş olacağız. Tabii ki milletimizin her bir bireyinin huzurunu sağlayacak sosyal politikalar yürütmeli, bu bağlamda yoksullarımız, çocuklarımız, gençlerimiz, bakıma muhtaç yaşlılarımız, emeklilerimiz ve işsizlerimiz için özel çalışmalar yapmalıyız.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler zor durumda olan ve sorunları bulunan tüm toplum kesimlerine dokunduk, dokunmaya da devam ediyoruz, sorunları çözmeye devam ediyoruz. Yaş almışlarımızın sorunlarının çözümü ve toplumda hak ettikleri yeri almaları hususunda elimizden geleni yapıyoruz.

Bu sorunların başında emeklilikte yaşa takılanlar gelmekte. Sosyal Güvenlik Kurumu prim gün sayısı dolmuş olan ve emeklilikte yaşı bekleyenler büyük mağduriyet içerisinde. Yaşı beklerken burada çok önemli bir detay var sosyal güvenceden mahrum bırakılan bu insanların tedavi ve ilaç masrafları karşılanmamaktadır. Her ne kadar isteğe bağlı sigorta uygulaması getirilmiş olsa da prim gün sayısını doldurmuş olan bu mağdurlara ilişkin tedavi ve ilaç masraflarının karşılanması yönünde bir çalışma ne yazık ki bulunmamaktadır ve bu konuyla ilgili bizim teklifimiz mevcuttur.

Değerli milletvekilleri, özellikle kadınlarımızla ilgili, yaş almış kadınlarımızla ilgili Anayasa'nın eşitlik ilkesini de göz önünde bulundurmak suretiyle, kadınlara doğum borçlanmasının verilmesi şart. Burada 4 çocuğu olan kadın "Benim 4 çocuğuma da doğum borçlanması verin." demiyor ama en azından ara formül bulunarak belki 1 çocuğa, belki 2 çocuğa doğum borçlanması verilebilir. Aynı şekilde, belli bir yaşa gelmiş ve staj çıraklık yapmış olanlarla ilgili, bunların sigorta başlangıcı sayılmaması ve sigortalılık süresine sayılmaması yönünde de uygulama aslında yanlış bir uygulama, mutlaka düzeltilmeli. Yaşlılarımızın özellikle geçmişle alakalı bu sorunlarının bir yığın olarak önümüzde durduğu bu dönemi göz önünde bulundurup ona göre hareket etmeliyiz, çözüm bulmalıyız.

Sözlerime cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle son vermek istiyorum. "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.

Kamupersoneli.net - ANKARA

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme