Milyonlarca Memuru İlgilendiriyor! Zamlara ve İyileştirmelere Yer Veriliyor
24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanan siyasi partilerin seçim bildirgeleri içerisinde yer alan detaylarda memurlara büyük pay biçildi.Bütün partiler memurların özlük hakları ile yaşam koşullarını iyileşt
24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanan siyasi partilerin seçim bildirgeleri içerisinde yer alan detaylarda memurlara büyük pay biçildi.
Bütün partiler memurların; özlük hakları ile yaşam koşullarını iyileştirmeleri için çalışacakları sözü verilirken maaşlarına 1000 lira zam yapılacağını ifade eden partilerde yer alıyor.
Siyasi partiler arka arkaya açıkladıkları seçim beyannameleri içerisinde büyük detay "memurlar" hakkında.
AK PARTİ
AK Parti'nin seçim bildirgesi içerisinde bu zamana kadar yapılan düzenlemelere yer verilirken 2002 yılından bu yana en düşük memur aylığında reel olarak yüzde 73'lük artış yapıldığı ifade ediliyor.
Ayrıca bu konuyla alakalı olarak bildiri içerisinde; “Kamu istihdamında erişimin kolaylaştırılması ve bürokratik yükün azaltılması amacıyla Elektronik Kamu İstihdam Portalını (EKİP) kuracağız" ifadelerine yer verildiği görülüyor.
CHP
CHP'nin seçim bildirgesi içerisinde ise; "Kamu personelinin işe alımlarında ve işte yükseltilmesinde liyakati esas alacağız. Tüm kamu çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirecek, toplumumuzun en nitelikli kesimlerinin kamuda görev almasını sağlayacağız” denilirken, atama bekleyen 180 bin öğretmenin kadroya alınacağı belirtiliyor.
İYİ PARTİ
İYİ Parti'nin beyannamesi içerisinde ise; "Kamu Personel Rejimini gözden geçireceğiz, kamu görevlerine giriş, atama ve terfilerinde liyakatı esas alacağız. Devlet Personel Başkanlığı ve Devlet Memurları Kanunu yeniden düzenleyeceğiz. Kamu hizmetlerine atanma ve görevde yükselmelerde kıdem, kariyer ve liyakat ilkelerine uyulması hususunda, sıralı amirlere ciddi yasal sorumluluklar gereceğiz. Kamudaki en üst kademe yöneticilerinin siyasal iktidarla birlikte değişimi kuralını gereceğiz” ifadelerine yer veriliyor.
HDP
HDP’nin seçim ve ekonomi bildirgesi içerisinde ise Kanun hükmündeki kararnamelerle ihraç edilen tüm kamu çalışanlarının işlerine geri döneceği de belirtiliyor. Emeklilik yaşının düşürülmesi sözü verilen bildirgede, tüm kamu çalışanlarına bin TL zam verileceği ifade edilmekte.
MHP
MHP'nin geçtiğimiz günlerde açıklanan seçim bildirgesi içerisinde ise; "Personel rejiminin yeniden düzenlenerek kamu çalışanlarının statü, ücret ve unvan karmaşasının giderilmesini; eşit değerde işe eşit ücretin tesis edilmesini ve işe alma, ilerleme ve yükselmenin objektif kriterlere bağlanmasını esas alan bir düzenlemeyi gerekli görüyoruz" ifadelerine yer veriliyor.
Kamupersoneli.net I ANKARA
Bakmadan Geçme





