MSB Bedelli Askerlikte 28 Gün Eğitimin Kaldırılmasına Sıcak Bakıyor!
Bedelli askerlikte 28 günlük sürenin kaldırılmasına MSB tarafından sıcak bakıldığı ifade edildi.Maddi açıdan 28 günün kaldırılması durumunda 1 milyar lira devletin kasasına girecek.
Bedelli askerlikte 28 günlük sürenin kaldırılmasına MSB tarafından sıcak bakıldığı ifade edildi.
Maddi açıdan 28 günün kaldırılması durumunda 1 milyar lira devletin kasasına girecek.
TBMM Plan ve Bütçe komisyonu yarın bedelli askerlik düzenlemesin yer aldığı torba yasa teklifini ele alabilecek.
Konuyla alakalı olarak görüşmelerde bazı değişikliklerin yapılması beklenmekte. Bunlardan biri ise bedelli askerlikte 28 günlük askerlik süresinin kaldırılması.
Sürenin kaldırılmasına MSB'nin nasıl baktığı merak ediliyordu.
Teklifle ilgili AK Parti kurmayları ve bakanlık temsilcilerinin bulunduğu bir toplantı yapıldı. MSB yetkilileri, hem askeri hem de bürokrasi açısından 28 günlük sürenin külfet olduğunu belirterek, kaldırılmasına sıcak baktıkları mesajı verdi.
Kurmaylar ise bu konunun gerekçesini şu cümlelerle ifade ettiler;
"Bedelli için 400 bin başvuru olsa bunları en az 7-8 gruba ayırıp zamanlamalarını, planlamalarını yapmak büyük külfet.
Çünkü normal askerlik süresi işleyecek. Askere alış, terhis gibi şeylerin yerine getirilmesi gerekecek. Hepsini aynı anda askere almak mümkün değil. Birliklerin kapasite durumuna göre değerlendirme yapılacak. Hem personel hem de bürokratik süre açısından külfet" dediler.
Kamupersoneli.net I ANKARA
Bakmadan Geçme





