MYK 300 Binden Fazla Kişiye Mesleki Yeterlilik Belgesi Verdi
Mesleğini yapmak için yeterliliğini ispatlayan çalışanlara MYK tarafından mesleki yeterlilik belgesi veriliyor.Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından 300 binin üzerindeki çalışana mesleki yeterlilik belgesi verildi.
Mesleğini yapmak için yeterliliğini ispatlayan çalışanlara MYK tarafından mesleki yeterlilik belgesi veriliyor. Bu kapsamda Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından 300 binin üzerindeki çalışana mesleki yeterlilik belgesi verildi.
Son zamanlarda yaptığı başarılı çalışmalarla gündeme gelen Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan 300 binden fazla çalışana mesleki yeterlilik belgesinin verilmesi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu. Bilindiği gibi Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan'a yılın bürokratı ödülü de verilmişti. Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanlığına Adem Ceylan'ın gelmesi ile kurum verilerinde yükselme meydana geldi. Bu kapsamda Mesleki Yeterlik Kurumu Başkanı Adem Ceylan döneminde 300 binden fazla çalışana mesleki yeterlilik belgesi verildi.
HEDEF 500 BİN MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ
Konu ile ilgili olarak Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan açıklamalarında yaklaşık olarak bir, bir buçuk yıl önce mesleki yeterlilik belgesine sahip çalışan sayısının sadece 40 bin olduğunu ifade etti Adem Ceylan açıklamalarının devamında 40 bin olan mesleki yeterlilik belgesi sayısının bugün 300 bin olduğunu hedefin ise 500 bin mesleki yeterlilik belgesi verilmesi olduğunu belirtti.
BEŞGE ZORUNLULUĞU OLAN MESLEK SAYISI 100'ÜN ÜSTÜNE ÇIKACAK
Bunun yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Adem Ceylan açıklamalarının devamında "tehlikeli" ve "çok tehlikeli" sınıfta yer alan mesleklere öncelik verildiğini ifade etti. Bu kapsamda hedefler hakkında açıklama yapan Adem Ceylan hedefler arasında mevcut olan 81 belge zorunluluğu olan mesleklerin 100'ün üstüne çıkarılacağını vurguladı.
ADEM CEYLAN KİMDİR?
1963 Yılında Ankara'nın Çamlıdere ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketi Çamlıdere'de lise eğitimini Ankara'da tamamladı. Anadolu Üniversitesi Afyon Mali Bilimler Fakültesi Maliye bölümünü bitirdikten sonra sırasıyla;
1986-1990
Karayolları Genel Müdürlüğü (Bütçe Uzmanı)
1990-2005
İçişleri Bakanlığı ( Mahali İdareler Başkontrölörü )
2003-2004
TBMM Araştırma Komisyonları
2006-2008
Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcılığı
2008-2014
Ankara İl Özel İdaresi Genel Sekreteri
2014-2015
Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcılığı
2015-2016
İçişleri Bakanlığı ( Mahali İdareler Başkontrölörü )
görevlerinde bulundu.
Yapmış olduğu bu görevlerin yanında ;
2010-2014
Çubuk Hayvancılık ve Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı
2012-2014
Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre İşletmesi A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği
2008-2014
Sağlık Su İşletmesi A.Ş Yönetim Kurulu Üyeliği
2010-2014
Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Üyeliği
2011-
2016
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği (
halen devam ediyor
)
2010-2016
Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği (
halen devam ediyor
)
görevlerinde bulundu.
Makale ve Yayınlar;
Yerel yönetimlerin seçilmiş ve atanmış personelinin hizmet içi eğitimine yönelik; İçişleri Bakanlığı, Todaie, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, birlik ve derneklerce düzenlenen eğitim seminerlerinde, il özel idareleri ve belediyelerin; görev yetki ve sorumlulukları, ihale mevzuatı, imar ve kamulaştırma konularında konuşmacı olarak görevlendirildi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce 1999 yılında yayımlanan “Belediye Başkanları El Kitabı”nda “Belediyeler Açısından İmar ve Kamulaştırma İşleri” konulu ders notları yayımlandı.
“Yerel Yönetim ve Denetim Dergisinde” ihale mevzuatı ve yapım işleri ile ilgili makaleleri yayımlandı.
Fransa, Avusturya, Belçika ve Hollanda’da yerel yönetimlerin yapısı ve işleyişi, İspanya’da tarihi ve kültürel varlıkların restorasyonu ve turizm konularında inceleme ve araştırmalarda bulundu.
2010 ve 2011
yıllarında Eğitim ve Yönetimde Politika Analizleri ve Stratejik Araştırmalar Derneği tarafından 2 kez Türkiyenin en iyi Stratejik yönetim ve uygulama yapan il özel idaresi yöneticisi ödülü
2011, 2013
ve 2014
yıllarında Türk Time Dergisi tarafından 3 kez yılın hizmet adamı ödülü
2013
Yılında Buhara Dergisi tarafından Yılın En Başarılı Bürokrat ödülü almıştır.
2014
Yılında Ankara Yenimahalle Belediye Başkan Adayı ve
2015
yılı genel seçimlerinde Ankara 2.bölge Milletvekili Adayı oldu.
Evli ve iki çoçuk babasıdır.
KAMUPERSONELİ.NET - ANKARA
Bakmadan Geçme





