- Haberler
- Gündem
- O öğrenciler hakkında flaş karar! YÖK Başkanı Saraç "hayırlı olmasını diliyorum" diyerek duyurdu
O öğrenciler hakkında flaş karar! YÖK Başkanı Saraç "hayırlı olmasını diliyorum" diyerek duyurdu
Corona virüsü önlemleri kapsamında üniversitelerin kapanmasının ardından üniversitede okuyan diş hekimliği ve eczacılık programlarından mezun aşamasında olan öğrenciler hakkında flaş bir karar alındı.DİŞ HEKİMLİĞİ VE ECZACILIK ÖĞRENCİLERİ HAKKINDA FLAŞ KA
Corona virüsü önlemleri kapsamında üniversitelerin kapanmasının ardından üniversitede okuyan diş hekimliği ve eczacılık programlarından mezun aşamasında olan öğrenciler hakkında flaş bir karar alındı.
DİŞ HEKİMLİĞİ VE ECZACILIK ÖĞRENCİLERİ HAKKINDA FLAŞ KARAR
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın açıkladığı kararda, "İçinde bulunduğumuz küresel salgının yaşattığı güçlükler nedeniyle, Yükseköğretim kurumlarımızdaki Diş Hekimliği ve Eczacılık programlarından mezun aşamasında olan öğrencilerimizin staj/uygulama eğitimleri ile ilgili de yeni bir karar aldık." ifadelerini kullandı.
STAJLA İLGİLİ BÜYÜK KOLAYLIK
Ayrıca Saraç yaptığı açıklamada, "Alınmış olan daha önceki staj/uygulama süreleri ve kalan uygulama süresinin az olması dikkate alınarak, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla, Diş Hekimliği programlarında yaz dönemi de dahil uygun zamanda sağlık birimlerinde koruyucu önlemler alınarak yapabilecekleri; Eczacılık programlarında ise sağlık birimleri ile serbest eczanelerde yaz dönemi de dahil uygun zamanda staj/uygulama eğitimlerini; koruyucu önlemler alınarak yapabilecekleri gibi, dijital imkanlarla uzaktan öğretim yoluyla,tamamlayabilmeleri hususunun yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından değerlendirilerek karara bağlanması uygun görülmüş ve bu karar yükseköğretim kurumlarına iletilmiştir." dedi.
YÖK Başkanı Saraç'ın açıklaması şöyle:
Ayrıca, diğer sağlık programlarındaki mezun aşamasında olan öğrencilerimiz için de yaşanan güçlükler nedeniyle, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemiyle sınırlı kalmak kaydıyla, aynı minvalde karar alındığını da ifade etmek isterim. Alınan kararların öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.
Bakmadan Geçme





