Genel

2017 ÖABT Soru ve Cevapları ÖSYM Tarafından Açıklandı

Kamupersoneli.net olarak yaptığımız “ÖABT Soru ve Cevaplarının Açıklanması Bekleniyor” başlıklı haberimizden kısa bir süre sonra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen ÖABT sınavı soru ve cevaplarının açıklandığı ifade edildi. ÖABT sınavı hakkında detayları ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. 

ÖABT Sınav Soru ve Cevapları İçin TIKLAYIN.

ÖABT SINAV DETAYLARI

Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği alanları için gerçekleştirilen 2017 ÖABT sınavı için başvurular 13 Mart 2017 ile 23 Mart 2017 tarihleri arasında alındı. Söz konusu sınav saat 10.00’da başladı, adaylara 50 soru soruldu ve 75 dakika süre verildi.

SINAV SORU VE CEVAPLARI AÇIKLANDI

2017 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi /ÖABT) sınavı soru ve cevaplarına yukarıda paylaştığımız bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. Konu ile ilgili olarak ÖSYM’den bir duyuru yayımlandı. ÖSYM’nin duyurusu ise şöyle oldu;

16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanan 2017- Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017- ÖABT) Temel Soru Kitapçıkları,  sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 18 Temmuz 2017 tarihinde saat  16:30’dan itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar,  10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017- ÖABT Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (%10) yukarıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2017-Öğretmenlik Alan BilgisiTesti (2017-ÖABT) Sınavında, sorulmayan sorular (% 10) Testlere göre aşağıda verilmiştir.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Testi: 7.Soru

Matematik (Lise) Öğretmenliğ Testi: 28. ve 35. Sorular

Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği Testi; 4. ve 19. Sorular

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM’ye aittir. ÖSYM’nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum