Genel

2017 ÖABT Sorularını Adaylarla Beraber Tartışıyoruz (Sınav Soruları, Cevapları ve Yorumları) Kolay Mıydı, Zor Muydu?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2017 ÖABT uygulandı. Sınavın tamamlanması ile zorlu Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi maratonu sona ermiş oldu. Söz konusu sınava ait detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimize aktarıyoruz. 

SINAV DETAYLARI

Söz konusu sınava başvurular 13 Mart 2017 ile 23 Mart 2017 tarihleri arasında yapıldı. Sınav saat 10.00’da başladı 50 soru soruldu ve 75 dakika sürdü. 2017 ÖABT 17 branşa yönelik gerçekleştirildi. Söz konusu branşlar şöyle;  

“Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği”

2017 ÖABT Sınavı yorumları kolay mıydı zor muydu? Bir çok aday şimdi 2017 ÖABT sınavının kolay mı zor mu olduğunu tartışıyor ve bu sorunun cevabını arıyor. 2017 ÖABT ‘de hatalı soru var mıydı? Hangi sorularda zorlandınız, hangileri çok kolay geldi? Sonuçlar da hata var mıydı? Sınav süresi sorular için yeterli oldu mu? Hangi okulları tercih edeceksiniz?

Sizlerde konu hakkında yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir ve 2017 ÖABT sınav soruları hakkında yorum yaparak diğer adaylarla görüşlerinizi paylaşabilirsiniz. 

SİZLERDE SINAV HAKKINDA YORUM YAPARAK GÖRÜŞLERİNİZİ DİĞER ADAYLARLA PAYLAŞMAK İSTERSENİZ SAYFANIN ALT KISMINDAN YORUM YAPABİLİRSİNİZ.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. öabt’ye giren ve sınav umduğu gibi geçmeyen öabt iyi geçse bile gy-gk-eb sınavları iyi geçmeyen; bundan sonra sınava girecek olan arkadaşlar kesinlikle ve de kesinlikle bundan sonra sadece kpss ye odaklanın alan sınavları çok önemli, özellikle 2019 dan sonra şartlar daha da zorlaşacak gibi görünüyor,ücretli öğretmenlik,vekil öğretmenlik gibi sizin zamanınızı alıcı şeylerle uğraşmayın, yerinize kadrolu öğretmen gelir kalırsınız ortada ne tazminat hiçbirşey alamadan gözünüzün yaşına bakmadan koyuverirler kapının önüne, o yüzden kpss önemli mülakat sıralamasına girebilmek için hayati derecede önemli,

  2. sınav zor değildi çalışanın rahatlıkla yapabileceği bir sınavdı. secici sorular da vardı tabiki herzaman olduğu gibi

  3. Arkadaşlar ben silgi tozlarını silmeye vaktim olmadı kaldığım sayfada sıkıntı olur mu acaba :( düşünmekten mahvoldum

  4. Türk Dili ve Edebiyatı olarak söyleyebilirimki bayağı zorlamışlar. Özellikle Eski Edebiyatta vurmayıp öldürdüler. Sınavda hiçbir yerde bunlara dair bilgi okumadığım 3 soru vardı. Ya batarız ya da çıkarız. Sonumuz hayrolsun.

  5. tarih soruları çok zordu hep arada kaldım gittikçe zorlaşıyor sanırım işimiz zor

  6. bütün edebiyat sorularını yaptım. 9 kez sınava girdim. 4 bin kitap okudum.avrupada bunları söyleyince okulda kimse kalmadı.

  7. sorular çok kolay. i̇ş hayatında ve meslek hayatında işe yarayacak çok sorular vardı.
    tarih soruları ile suriye ve kıbrıs sorunlarını çözeriz..
    kimya soruları ile üretime geçebiliriz…
    sorular iş hayatına dönük olmalıdır. teorilerle 50 yıldır zaman kaybediliyor.