Genel

KPSS ÖABT Soruları, Cevapları ve Yorumları (Kolay Mıydı, Zor Muydu?)

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi gerçekleştirildi. 

SINAV DETAYLARI

KPSS ÖABT saat 10.15’te başladı ve saat 10.00’dan sonra sınav salonlarına kimse alınmadı. Sınav 75 dakika sürdü. Saat 11.30’da sona eren sınavda adaylara alan bilgisi testinden 40 alan eğitimi testinden ise 10 soru soruldu.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen KPSS ÖABT’de adaylar “Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği” alanlarından test oldular.

SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav takvimine göre KPSS ÖABT sonuçları 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak. Ancak sınav soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağına ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Soru ve cevaplar açıklandığında adayları anlık olarak haberdar edeceğiz.

KOLAY MIYDI, ZOR MUYDU?

Sizlerde sınav hakkında yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir ve 2018 KPSS ÖABT soruları hakkında yorum yaparak sınava girmiş diğer yorum yapacak olan adaylara fikirlerinizi belirtebilirsiniz. Peki sınav size göre kolay mıydı, zor muydu? En çok hangi soruda zorlandınız? Sınavda olumsuz bir durum ile karşılaştınız mı?