Genel

ÖABT Soru ve Cevaplarının Açıklanması Bekleniyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün ÖABT sınavı uygulanarak zorlu maraton sona erdi. Sınavın ardından adaylar soru ve cevapların ÖSYM tarafından açıklanmasını bekliyor. Sınav hakkında tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

SINAV DETAYLARI

2017 ÖABT sınavı için adaylar 13 Mart 2017 ile 23 Mart 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirdiler. Söz konusu sınav saat 10.00’da başladı, adaylara 50 soru soruldu ve 75 dakika süre verildi. Sınav Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği alanları için gerçekleştirildi. 

SORU VE CEVAPLARIN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

2017 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavının sona ermesinin ardından adaylar soru ve cevapların ne zaman yayımlanacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili olarak ÖSYM, genellikle KPSS ve ÖABT’nin yapıldığı günde veya ertesi günde soru ve cevapları açıklıyordu. Henüz ÖABT soru ve cevapları açıklanmadı ancak soru ve cevapların 23 Temmuz 2017 Cuma gününe kadar açıklanması bekleniyor. 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2017 ÖABT sınavı soru ve cevapları açıklandığında ziyaretçilerimizi ve ÖABT adaylarını sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.