Genel

ÖABT Türkçe Testi Kolay Mıydı, Zor Muydu? (Sınav Soruları, Cevapları ve Yorumları)

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı uygulandı. Söz konusu sınav hakkındaki tüm detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Ayrıca sınava ait Türkçe sorularını adaylarla beraber tartışıyoruz. 

SINAV DETAYLARI

Söz konusu sınava başvurular 13 Mart 2017 ile 23 Mart 2017 tarihleri arasında yapıldı. Sınav saat 10.00’da başladı 50 soru soruldu ve 75 dakika sürdü. Adaylara Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği alanlarından 50 soru soruldu. 

SINAV YORUMLARI

Size göre ÖABT Türkçe testi kolay mıydı zor muydu? Bir çok aday şimdi ÖABT Türkçe testinin kolay mı zor mu olduğunu tartışıyor ve bu sorunun cevabını arıyor. ÖABT Türkçe testinde hatalı soru var mıydı? Hangi sorularda zorlandınız, hangileri çok kolay geldi? Sonuçlar da hata var mı? Sınav süresi sorular için yeterli oldu mu? Hangi okulları tercih edeceksiniz?

Sizlerde konu hakkında yorumlarınızı bizlerle paylaşabilir ve ÖABT Türkçe testi soruları hakkında yorum yaparak diğer yorum yapacak olan sınava giren arkadaşlarınıza fikirlerinizi söyleyebilirsiniz. Paylaşımlarınız ile diğer sınava giren arkadaşlarınıza yardımcı olabilirsiniz..

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Basit olan sorular çok basit zor olan ise yapılmayacak türdendi

  2. Geçen seneye göre bence çok zordu Türkçecilerin ortalaması bu sene çok düşecek gibi

  3. Gerçekten cok calismama ragmen biraz zorlandim ama yine de 39 net bekliyorum kesinlikle ortalama duser

  4. Efsane/kiralık konak/zihaf mı?/Tevfik Fikret/Ziya Paşa/değiştirim mi?/kelime ve dimne/aylak adam/öğe sorusu 1 ve 4 mü?/pendname/desede/dinleme ve işitme arasındaki farkı sevdirmeli mi?/jakopson cevabı neydi, bilen yazsın/atlama/ürün dosyası mıydı? /naturalizm/

  5. Sevdirmeli değil sezdirmeli.
    Kelile ve dimne.
    Kişi toplum çatışması.
    Kendisini değerlendiren öğrenci hangisini yapmaz; nasıl daha iyi olabilirim miydi?

  6. herkes cevaplar aciklaninca ters kose olacak bence. kesin bilgi harici,eser-yazar vs, bircok soru dikkat ve nokta atisi isteyen sorulardi

  7. prof yayınları sınava yakın cıktı 10 tane soru aynıydı.