Genel

ÖSYM 2016 KPSS ÖABT Konu Dağılımını Yayımladı

Bu sene 2016 KPSS Öğretmenlik ve Alan Bilgisi Testi’nde daha önce uygulanmamış ve ilk defa uygulanacak Okul Öncesi Öğertmenliği alanını kapsayan konu dağılımı ÖSYM resmi sitesinde duyuruldu. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan duyuru içerisinde 2016 KPSS Lisans: Okul Öncesi Öğretmenliği Alan Bilgisi Testi Konu Dağılımı ve diğer tüm bilgiler yer alıyor.

Öğretmenlik ve Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav tarihi olarak 24 Temmuz 2016 belirlendi. Sınav 09:30’da ve Sınav katılım ücreti 55 TL. Öğretmenlik ve Alan Bilgisi Testi (ÖABT)’ye katılmak isteyen adaylar, KPSS Genel Yetenek- Genel Kültür ve KPSS eğitim bililmleri oturumlarına da kaıtlmak zorunda biliyorsunuz bu yüzden sınav ücreti olarak adayın 165 TL yatırması gerekecek. 

2016 KPSS Lisans Alan ve ÖABT

2016 KPSS lisans alan ve ÖABT için adres illere göre tercih edilebilecek sınav merkezleri belirlendi. İlgili belgeye ulaşmak için buraya tıklayınız.

24 Temmuz 2016’da yapılacak ÖABT sınavı için tüm adaylara kamupersoneli.net ailesi olarak başarılar dileriz. ÖSYM‘nin aşağıdaki linkine tıklayarak gerekli formları ve daha fazlasını edinebilirsiniz.

Haberlerden Geri Kalmayın

ÖABT hakkında tüm duyuruları, haberleri kamupersoneli.net’den bulabilirsiniz. KPSS ve kamu  ile alakalı tüm haberlerden anında haberdar olmak için cep telefonunuza Android uygulamamızı indirebilirsiniz. 

Kamupersoneli.net