Öğretmen

10 Bin Atama Sözü Var, Öğretmen Adaylarının Bekleyişi Sürüyor

Ağustos’tan sonra 10 bin öğretmen ataması daha yapılacağı söylendi ancak Ekim ayındayız atamalara yönelik bir hareketlilik yok. Bu haberimizde MEB’in izleyeceği yolu tahmin etmeye çalışacağız.

10 Bin Atama Sözü Var

2017 yılı bütçe planlamasında 30 bin öğretmen ataması planlanmıştı ancak sadece 20 bin atama yapıldı. Ortada 10 binlik bir atama beklentisi var. Normal takvime göre 2017 KPSS puanıyla yaz döneminde atama süreci başlayacaktı. Bütçe veya mülakata yönelik yapılacak düzenleme sebebiyle 10 bin öğretmen ataması gerçekleşmedi.

Bunu yanı sıra 20 bin öğretmen atamasında 60 puanı geçip de tercihlerinde atanamayan öğretmen adayları da boş kalan kontenjanlar için ek atama talebinde bulunmaktadırlar. Öğretmen atamasına yönelik çeşitli baskılar yapıldı ancak 2018 yılında 20 bin öğretmen ataması yapılacağına dair bilgiler verildi.

Kamupersoneli.net Değerlendirmesi: Yapılan açıklamalardan ve şu anki tablodan anladığımız kadarıyla MEB yaz döneminde öğretmen ataması yerine sadece Şubat döneminde atama ilanı verip yaz dönemine kadar atama sürecini tamamlamak istiyor. Dolayısıyla 2017 KPSS’ye giren öğretmen adayları 2018 Şubat’taki 20 bin atama ilanını kadar bekletilecek.

Son atamada mülakattan 60 puan ve üstü alan adayların da puanları 6 ay geçerli olduğuna göre MEB’in Ekim-Kasım döneminde bir ek atama yapması muhtemeldir. Boş kalan kontenjanlar için bir tercih süreci işletilir diye düşünüyoruz. Adayların 10 bin ek atama beklentisinin yerine boş kalan kontenjanlar kadar bir ek atama olacağını düşünüyoruz. Ek atama olduğu takdirde de en çok ihtiyaç duyulan öğretmenlik alanlarına yapılacağı muhakkaktır.

Zeki KARA (zekikara@kamupersoneli.net) / Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. mayıs mülakatına 10bin ek atama sözü verilmişti ne oldu?demekki cumhurreisin sözü bu ülkede artık takılmıyor.her bakan kafasına göre iş görüyor.bir ülkede cb sözü geçmesse o ülke çökmüş demektir.her gelen at oynatır artık.osmanlıda ondan çökmedimi zaten?

  2. 2017 kpss puanıyla 10 bin atama bekliyoruz sınava gireli aylar oldu artık müjdeli bir haber bekliyoruz

  3. cumhurbaşkanımıza bunu hatrırlatmalıyız değilse üstüne yatacaklar!
    mayıs puanı falanda değil aç gözlülüğü bırakın 2017 kpss ile olacak!kimse mülakata ek falan demedi millet aptal değil !

  4. 20 bin atama kabul etmiyoruz 85 bin üzerinde öğretmen açığı varken 20 bin atama kabul edilemez her yıl 40 bin 50 bin 60 bin atama yapılıyorken bu haksızlık üstelik 35 bin fetöcü hain defedildi ve 85 bin üzerinde öğretmen açığı varken 20 bin öğretmen alımı yetersiz gülünçtür ayıptır en az şekliyle 40 bin öğretmen alınmalı bir çok yerde öğretmen yok ve ücretli öğretmen adı altında hayvan yetiştiricileri öğretmenlik yapıyor bu ayıbı temizleyin öğretmene en az 40 bin alım yapın…