Öğretmen

10 Bin Öğretmen Ataması TBMM Gündemine Taşındı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 5 Ekim 2017 tarihli oturumunda 10 bin öğretmen atamasının ne zaman yapılacağına dair bir soru soruldu.

2016’da Atanamayan 350 Bin Öğretmen!

Milletvekili Deniz Depboylu, öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı konuşmasında, KPSS’ye başvuran fakat atanamayan öğretmen sayısının geçtiğimiz yılın Mayın ayında 350 bin civarında olduğunu ifade etti.

100 Bin Öğretmen Açığı Var!

Meclis konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi öncesi 66 bin öğretmen açığı olduğunu, darbe sonrasında ise 33 bin civarında öğretmenin meslekten ihraç edildiğini dile getiren Depboylu, bu varsayımlardan sonuca çıkarak 100 bin civarında öğretmen açığı olduğunu söyledi.

10 Bin Öğretmen Ataması Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın 80 bin öğretmen alımı yapılacaktır açıklamasının ardından, Milletvekili Depboylu 40 bin öğretmenin atama beklediğini söyledi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bazı yetkililer tarafından 2017 Ağustos ayında 10 bin öğretmen ataması yapılacağına dair açıklamalar yapıldığına değinen Depboylu, konuşmasında son olarak TBMM’de bulunan vekillere 10 bin öğretmen atamanasının ne zaman yapılacağına dair bir soru yöneltti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA