Öğretmen

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı Başvuruları Saat Kaçta Bitecek ?

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından bir ilan yayımlanmıştı ve 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı ifade edildi. Bu kapsamda sözleşmeli öğretmen alım ilanına başvurular 8 Mart 2018 tarihinde sona eriyordu ancak başvurular 9 Mart 2018 tarihine kadar uzatıldı. 

BAŞVURULAR SAAT KAÇTA BİTECEK?

Peki başvurular bugün saat kaçta sona erecek? Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 20 bin sözleşmeli öğretmen alım ilanına başvuruların 9 Mart 2018 tarihinde sona ereceği ifade edildi.

Söz konusu duyuruda “2018 Mart Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru İşlemleri 09 Mart 2018 günü saat 17:00’a kadar uzatılmıştır.” ifadelerine yer verildi. 

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu öğretmen alım ilanına başvuru yapacak olan adaylar ise başvurularını “http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr” web adresleri üzerinden gerçekleştireceklerdir. Ayrıca ilana şahsen veya posta yoluyla yapılan başvuruların dikkate alınmayacağı ifade edildi. Adaylar başvuruları sırasında 5 adet sözlü sınav merkezi tercihinde bulunacaklardır.

ŞARTLAR

Söz konusu öğretmen alım ilanında adayların öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmaları ve öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmalarına ilişkin şartlarına haiz olmaları gerekmektedir.