Öğretmen

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımı İçin Başvuru Süreci Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Türkiye geneli farklı şehirlerde bulunan okullardaki öğretmen açığını kapatmak adına çeşitli branşlarda 20bin öğretmen ataması yapacağını geçtiğimiz dönemlerde açıklamıştı. Yapılan açıklamaların ardından adaylar ilanın yayımlanmasını beklemişlerdi. 

Şubat ayının sonlarına doğru yayımlanan 20 bin sözleşmeli öğretmen atamalarına başvuru süreci ise 2 Mart tarihi itibariyle başlayacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı ve bu alımların başvuru sürecine ilişkin detaylar şöyle, 

20 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMINA BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına başvuruda bulunacak öğretmen adaylarının Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 50 puan almış olmaları gerekiyor. MEB tarafından yayımlanan kılavuza göre KPSS şartını taşıyan adaylar alım yapılacak branşlardan kendi bölümlerine göre tercihte bulunacaklar. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nca yayımlanan öğretmen alımı başvuru kılavuzuna göre adaylar Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen Ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili Ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (İngilizce), Rehberlik, Okul Öncesi Ve Sınıf Öğretmenliği Alanları Bakımından Kpssp121 Puan Türünden, Almanca, Arapça, Çince, Fransızca Ve Rusça alanlarına KPSS P120 puan türünden başvuru kılavuzunda yer alan diğer alanlara ise KPSS P10 puan türünden başvurularını yapacaklar. 

BAŞVURU ELEKTRONİK OLARAK YAPILACAK

20 bin öğretmen alım ilanına başvuruda bulunacak öğretmen adaylar başvurularını elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerin üzerinden yapacaklar. Adaylar ayrıca Sözlü Sınav Merkezleri listesinde belirtilen sınav merkezlerinden en fazla beş tercih yapabilecekler. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nca gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmen alımlarına tercih işlemleri 2 Mart tarihi itibariyle başlamış olup adaylar başvurularını 8 Mart tarihine kadar yapabileceklerdir. Milli Eğitim Bakanlığı da söz konusu alımlara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulunacak başvuru sürecinin başladığını adaylara hatırlattı.