Öğretmen

20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Gerçekleştirildi ! Sonuçlar Bekleniyor

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin atamaları gerçekleştirdi.

TÖREN SAAT 10.00’DA BAŞLADI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin öğretmen ataması sonuçlarının bugün açıklanacağı ifade edildi. Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonunda öğretmen ataması töreni düzenlendi. Söz konusu tören saat 10.00’da başladı. 

Söz konusu törene Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katıldı. 

50 BİN 314 ADAYIN BAŞVURUSU KABUL EDİLDİ

Sözlü sınava giren ve 60 ve üzeri alan adaylar geçen hafta okul tercihinde bulunmuştu. Sonuçlar ise MEB tarafından saat 13.00’da ilan edilecek.  

Ekrana yansıyan bilgilere göre atamaya giren öğretmen sayısı 50 bin 314, Tercihine atanan öğretmen sayısı 17.934, Kurayla atanan öğretmen sayısı 2065 ve Toplam atanan öğretmen sayısı ise 19.999 dur. Yani bir kadro boş kalmıştır. adayın başvurusu kabul edildi. 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK İÇİN ATANAN 4+2 YIL ÇALIŞACAK

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması sonucu ataması çıkan öğretmenler atandıkları ilde 4 yıl süresince sözleşmeli olarak çalışacak. Her sene öğretmenlerle sözleşme yenilenecek. 4 yıl süresi sonunda öğretmenler kadroya alınacaklar. 2 yıl da kadrolu olarak çalışacak öğretmenler atandıkları yerde toplamda 6 yıl çalıştıktan sonra faklı illere tayin isteyebilecek.

Eş durumu özrüne bağlı yer değiştirme isteyecek olan öğretmenler 4 yıl sözleşmeli oldukları için bu haktan yararlanamayacaklar. 4 yılın sonunda kadroya geçtikten sonra eş durumu tayin başvuru hakkı elde edecekler.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER GÖREVE NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Öğretmenlere atama kararnameleri tebliğ edilerek görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri 6- 17 Ağustos 2018 tarihleri aralığında tamamlanacaktır. Daha sonra öğretmenlerin ayrılma ve başlama işlemleri MEBBİS Atama Modülü’ne işlenecektir.

Bir Yorum

  1. bizim ücretli öğretmenlerin ataması neden haber yapılmıyor…

  2. 60 BİN ADAY MÜLAKAT GİRMEYE HAK KAZANDI ANCAK 50 BİN 314 ADAY MÜLAKATA MI GİTTİ YOKSA 60 BİNİ DE GİDİP YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ GÜVENLİK SORUŞTURMASINA MI TAKILDI, BENİM BİLDİĞİM GÜVENLİK SORUŞTURMASI ATANDIKTAN SONRAYDI, YOKSA YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ MÜLAKATI GEÇTİĞİ HALDE HİÇ TERCİH Mİ YAPMADI O ZAMANDA DURUM VAHİM BELKİDE ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNİ YAPMAK İSTEYEN BİNLERCE ÖĞRETMEN ADAYI MÜLAKATA BİLE GİRME HAKKI KAZANAMADI DIŞARDA BEKLİYOR MÜLAKAT SİSTEMİNİN OLMASININ NETİCESİ BUNLAR,MÜLAKAT KALKSIN ZATEN ÖĞRETMENLİK YAPMAK İSTEYEN HERYERİ TERCİH EDERDİ ÖYLE DAHA İYİ OLMAZMIYDIİ EY YETKİLİLER EY MEB..BOŞ KALACAKSA DA SONRA TEKRAR EK ALIMA ÇIKILIRDI DEĞDİMİ BUNCA EZİYETE AHA YAKLAŞIK 10 BİN KİŞİ TERCİH BİLE YAPMAMIŞ YAZIK DEĞİLMİ ONCA EMEĞE ÇOĞU ADAYIN PUANI MÜLAKATA BİLE GİREMEDEN YANACAK BİRAZ İNCE DÜŞÜNMEK LAZIM ÇÜNKÜ B,NLECE İNSANIN HAYATI SÖZ KONUSU BİR DAHA KPSSYE HAZIRLANABİLEN VAR HAZIRLANAMAYAN VAR..