Öğretmen

2016 Eylül Ayına Kadar 50 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması Olabilir

 Yenişafak Gazetesi’nin İddiası Eylül’e Kadar 50 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alınacak

 FETÖ darbe soruşturması kapsamında açığa alınan öğretmenlerin yerine MEB düğmeye bastı. Kısa zaman önce çıkarılan ikinci KHK ile sözleşmeli öğretmen istihdamının önü açılmıştı.

Yenişafak gazetesinin iddiasına göre 2016 Eylül ayına kadar 50 bin sözleşmeli öğretmen istihdam edilecek. Öğretmen alımları için öncelikli kriter Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçları olacak. KPSS puanlarına göre sıralanıp alıma göre 3 katına kadar sözlü sınava çağrılacak adaylardan başarılı olanlar sözleşmeli öğretmen olarak atanacaklar.

Ataması yapılan sözleşmeli öğretmen 4 yıl boyunca aynı yerde görev yapacak. Bu görev süresi boyunca eş durumu dahil hiç bir şekilde görev yerini değiştiremeyecek. 4 senenin sonrasında kendisi de talep ederse kadrolu olabilecek ve yine 2 sene daha aynı yerde görev yapacak. 

Bu arada Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde açığa almalar henüz son bulmuş değil, FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen öğretmenlerin açığa alma işlemlerinin süreceği biliniyor.Konu ile alakalı görüşlerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara