Öğretmen

2016 Eylül Sözleşmeli Öğretmen Atamaları Tahmini Kontenjanlar

Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, FETÖ terör örgütü ile alakası olan öğretmenleri açığa aldı. Bu öğretmenlerin yerine ise sözleşmeli öğretmen atamaları olacağını açıkladı.MEB’den gelen açıklamaya göre; 15 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak.

Sözleşmeli öğretmenlik için ÖABT gerektirmeyen branşların başvuruları, 8 Ağustos 2016 tarihinde başladı. ÖABT gerektiren branşlar için başvurular ise, 5 Eylül-8 Eylül 2016 tarihleri arasında yapılacak.

2016 Eylül ayında yapılacak olan sözleşmeli öğretmen atamaları, FETÖ terör örgütü ile bağlantılı olan öğretmenlerin açığa alınması sebebiyle yapılacak. Sözleşmeli öğretmen atamalarının 20 binin üzerinde olması bekleniyor. En çok açığa alınan branş için, diğer branşlara göre daha fazla atama yapılacak.


Darbe girişiminden önce MEB 14 bin öğretmen ataması yapmayı planlıyordu,darbe girişiminin ardından atama sayıları arttı.

Branşlara göre, Eylül ayında atamaları yapılacak tahmini sözleşmeli öğretmen kadrolarında, en fazla kontenjanın Sınıf Öğretmenliği’ne verilmesi bekleniyor, verilecek tahmini kontenjan ise 6665. İkinci en fazla kontenjan verilecek branş ise, 3790 ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliğine verilecek.

Kamupersoneli.net