Öğretmen

2018’de 2000 Kişiye Rehberlik Kursu Planlanıyor

2018 yılı öğretmenlerin hizmet içi eğitim faaliyetleri ve takvimi belli oldu. Buna göre özel öğretim personeline yönelik 2000 kişi rehberlik kursuna alınacak. İlk kurslar Haziran’da başlayacakken yıl sonunda 900 kişi birden kursa alınacak.  

Katılacak Olanlar

Resmî kurumlara ataması yapılmayıp özel öğretim kurumları ile sözleşme imzalayan ve fakültelerin; a)Felsefe grubu öğretmenliği, b)Ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans ya da pedogojik formasyon programını başarı ile tamamlayan felsefe bölümü (en az 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji aldığını belgelendirenler) ve sosyoloji bölümü (en az 16 kredi felsefe, en az 16 kredi psikoloji, 8 kredi mantık aldığını belgelendirenler), c)Eğitim bilimleri fakültesi ile fakültelerin eğitim programları ve öğretimi, eğitim yöneticiliği ve deneticiliği, eğitimde ölçme ve değerlendirme, eğitim yönetimi teftişi ve planlaması ile halk eğitimi bölümü/anabilim dallarından lisans düzeyinde mezun olanlar.

Faaliyetin Gerekçesi

Özel kurumlardaki öğretmen ihtiyacını karşılamak ve personel talebi

                        REHBERLİK KURSU FAALİYETLERİ

Faaliyet Tarihleri

Faaliyet Süresi

Katılımcı Sayısı

26 Mart-4 Mayıs 2018

40 Gün

300

18 Haziran-20 Temmuz 2018

40 Gün

300

3 Eylül-12 Ekim 2018

40 Gün

300

17 Eylül-26 Ekim 2018

40 Gün

200

19 Kasım-29 Aralık 2018

40 Gün

900

KAMUPERSONELİ.NET / ÖZEL HABER

(Haberin İzinsiz Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

Bir Yorum

  1. Ben PDR mezunuyum ve de atama bekliyorum.Bizim bölümümüzde de son yıllarda atama yok ve de atanamayan binlerce aday var.Şu an için biz de özel öğretim kurumlarında çalışıyoruz.Bu bölümleri okuyanlara bu hizmetin verilip özel kurumlarda çalışmalarına karşıyım.Hele ki bu kadar atanamayan mezun varken.Zamanında da formasyon alıp yine bizim bölümümüze atama yapmışlardı.Ben bunu haksız buluyorum.

  2. Bu kurslar iyi gibi görünse de atama bekleyen milyonlarca öğretmen açısından malesef kötü birşey." Kpss çalismayi birakin gelin özelde çalışın" demek bu. Tıpkı ücretli öğretmenlik gibi. Evet, devletin bütçesi kamuda herkese is olanağı sunacak kadar geniş değil.fakat keşke butcelendirme yapılırken eğitime verilen önem bir nebze daha da artsa. Bu imkansız değil. Birçok okulda branş derslerine ücretli ogretmenler girmekte. Ya da alakasız Branşlardan hocalar. Bu hak mi reva mi? Eğitim bir ülkenin gelişmişligi geleceği…

  3. Pdr mezunu değilim ama başka bir alan mezununa rehberlik kursu verilmesine karşıyım. Herkes kendi alanında kalsın. Zaten pdr nin önü son yıllarda epey kapandı. Bu bölümün mezunları dururken sosyoloji, felsefe mezununu neden alırlar anlamam ki…

  4. Özel kurumlardaki öğretmen ihtiyacını karşılamak İçin felsefe grubu Öğretmenlerine bu sertifikayı vermek kadar doğal bir şey olamaz bu sertifikayı almayıpta rehberlik yapan binlerce bölüm mezunu var en azından bu öğretmenler rehberlik yapacaksa bile sertifikasını Alıp öyle rehberlik icra etmelidirler.

  5. Su anda bircok okulda bu belge olmadan memur unvani ile calisma izni alinip rehber ogretmen olarak calisanlar var…. En azindan sertifikasini da alıp oyle yapsınlar… Egitim sistemimizin neresinden tutsak elimizde kalıyor.

  6. Arkadaşlar ilk kurşun başvurusu nezaman basliyo bide hangi il de bilgisi olan varsa cvp yazabilirmi

  7. Biz 4 yıl pdr okuyup üstüne staj yaparken başka alakasız bir bölümden birinin sadece kısa süreli bir kursa gidip benim işimi elimden almasına karşıyım. Lütfen empati yapalım.

  8. Bence çok yerinde bi karar olmuş pdr ve psikoloji mezunları felsefe,sosyoloji derslerine girerken kimse sıkıntı yapmaz ken neden bizlerin bu belgeyi alması sorun oluyo anlamadım.

  9. Arkadaşlar bende sosyoloji mezunuyum 3 tane üniversite okudum iş bulamıyorum başka branşlardan bu sertifikayi almayıp Rehberlik yapan onca kişi var bu belge ile zaten atanmayacağız

  10. Kübra hanım sen yok ken bu bölümler vardı.ihtiyacı karşılıyorlardı.

  11. ben felsefe mezunuyum formasyon aldım bir kurumda rehber öğretmenliği ve ek olarak felsefe derslerine giriyorum sözel bölüm olsa ek sosyoloji ve psikoloji mantık dersleri de eklenecekti. siz pdr mezunları bunların hiçbirini yapmadan bizlerin emeğinden daha az emek sarf ederek daha fazla maaş alıyor.alanınız dahilinde olmayan şeyleri benim görev tanınım içinde yok ben bunu yapmam diye sıyrılıyorsunuz. bizler bunu yapamıyoruz çünkü bizleri kimse görmüyor.ama bizi devlet bile görmüyor kpss 93 puan istiyor sadece 3 kişiyi atıyor bu kadar çok amaçlı çalışıp en düşük maaşları alıyoruz ki okullar dışında çalışma alanımız yok. eğitim hayatımız boyunca psikoloji sosyoloji ve mantık derslerini alıp sınav oluyoruz ama herkes kendini düşünüyor işte. vicdan demişken bu kavramı kendi içinizde biraz inceleyin derim.

  12. Madem bu kadar memnun degilsin felsefe okumasaydin pdr ve felsefenin ünüversite puanlari bile aynı değil diyosun ki ben bunlari da yapmak zorundaydim sende pdrciler gibi kendi alanında calis yapamam de baska alanlarda calışıp sağa sola cekiştirilme.Ayrica yapmam etmem diyo diyerek meslegini hakkiyla yapan insanlara haksizlik ediliyo.pdr mezunları derslere girmek zorunda degil yönetmeliği oku istersen

  13. Yeter ya ben bu işi yapana da sertifikayı verenede hakkımı helal etmiyorum yukarda Allah bar kim ne derse desin

  14. Bu kurslar veriliyomu hala bende rehberlik sertifikasi almak istiyorum

  15. Siz yine işinizi icra edin hanimefendi amaç atanıp pdr olmaları değil özet eğitim kurumlarında istihdam açmaları bunda bi aşırılık görmüyorum.Siz yine o muazzam eğitiminizle birlikte kpss ile atanın ve nitelikli bireyler yetiştirin sahne sizin.

  16. iptal edildi kurs, yeniden açılacak bilgisi olan var mı?

  17. kurslara başvuru ne zaman ve nereden yapılacak bilgisi olan var mı

  18. Pdr 3. Sinif ogrencisiyim. Atamamiz eskisine nazaran cok az bu da yetmezmis gibi alan disi atamalar yapiliyor. En onemli olan konu ise 4 senelik lisans egitimjmiz yetmiyor cogumuz yuksek lisans a ahzirlanmaya başladık ucretli ucretsiz egitimlere gidiyoruz kendimizi gelistirmek için ama bunlari gördükçe bizim cabamiz nereye gidiyor diye düşünüyorum. Biraz insaf!??

  19. En son iptal edilmişti. Tekrar ne zaman açılacak net bilgisi olan var mi?

  20. Arkadaşlar eğer; Felsefe Grubu Öğretmenleri ve Sosyologlar Rehber Öğretmen olamazsa hiç bir branş Rehber Öğretmen olamaz. Buna karşı çıkanlara önerim: Felsefe, Sosyoloji ve Formasyon derslerinin ne denli insan ve genel olarak toplum sorunları konusunda yetkin olduğunu lütfen incelemeleridir. Lütfen, duyarlı olalım; bunun tersini arz etmek: Ülkemizde öğretmenlere "ne halleri varsa görsünler" demektir ki, sanırım bunu da samimi olarak hiç bir vatan ve milletsever aydın kişi istememektedir.

  21. Başvuruyu ne zaman nereden ve nasıl yapılıyor…
    Bu konuda bilgilenmek istiyorum…
    Tşkler…

  22. bu kurs ne zaman açilacak bi̇lgi̇si̇ olan varmi tari̇hler veri̇lmi̇ş ama kurs hi̇ç açilmadi 2018 de

  23. Bu bölümü 4 sene okuyanlar varken kurslara karşıyım herkes kendi işini yapsın.

  24. Arkdaslar neyin tartışması bu PDR mezunda diğer mezun alanından mezun olup (sosyoloji felsefe )rehberlik kursu gördükten sonra rehberlik danışmanlık yapsın kısmeti varsa hiç kimse engel olmasın yeterki duyarlı eğitimciler olup topluma öğrenciye faydalı olabilmek

  25. Ayşe Hanim öğrendiniz mi nereden kursa başvuru yapılıyo yaa ilan veriliyo gerisi yok ben anlamadım