Öğretmen

412 Bin Öğretmen Adayı Atama Bekliyor

ÖSYM tarafından 2017 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sonuçları açıklandı.

2016 yılı Alan sınavlarına 333 bin öğretmen adayı başvuru yaparken 311 bin aday sınava girmiştir. 2017’de ise başvuran 308 bin adaydan 265 bini sınava girmiştir. Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya, Lise Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Sınıf öğretmenliğinde sınava katılan aday sayısı düşerken Din Kültürü, Rehberlik, Okul Öncesi öğretmenliği alanında sınava katılan aday sayısı artmıştır. 2016’da Eğitim Bilimleri testine 457 bin aday girmişken 2017’de 412 bin aday bu teste girmiştir. Yani atama bekleyen öğretmen sayımız 2017 yılı itibariyle 412 bindir.  

Öğretmenlik Bölümlerinin Kontenjanları Düşürülmelidir

MEB’in yıllık öğretmen ihtiyacı ile özel sektörün ortalama yıllık öğretmen ihtiyacı hesaplanarak üniversite kontenjanlarında düzenleme yapılmaması durumunda atama bekleyen öğretmen sayısı daha da artacaktır. YÖK’ün taban puan uygulaması tek başına çözüm olmamakla birlikte mezun olacak öğretmen adayı sayısını düşürecek önlemler alınmalıdır veya istihdam anlamında yeni projeler hayata geçirilmelidir.

Ayrıca 2018-2019-2020 yılı bütçeleri kurum bazında görüşülmeye başlandı. 2018 yılı bütçesine göre MEB’e ayrılacak kadrolar belirlenirken 2019 ve 2020 planlaması da yapılmalıdır. Yani MEB’in 2018-2019-2020 atama planlamalarını şimdiden belirlemesi olumlu olacaktır. Öğretmen adaylarının hem atama kontenjanları hem de mülakatla ilgili taleplerinin alınması faydalı olacaktır. 

Kamupersoneli.net  – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. alan sınavı yapılmayıp sadece eğitim bilimleri sınavına girip p10 puanı hesaplananlar da var, her ile üniversite köylere kadar yüksekokul yaptılar ama iş imkanı birçok bölümde hiç yok, birçok bölüm gereksiz, üniversite tahsili almış genç işsizlik had safhada bu durum domino gibi her şeyi etkiliyor örneğin evlilik yaşı bayanlarda 30 u geçti erkeklerde 34-35 i geçti, ülkemizin öğrenim seviyesini yükseltiyoruz ama olumsuz yanlarını göremiyoruz.

  2. Mezun ögretmen sayisi 1 milyona yakin. Cogu ögretmen adayı umudunu kaybettiklerini için sinava girmiyor. Çünkü bazı bölümlerde hiç atama yapilmiyor. Özellikle mesleki ve teknik branşlarda.

  3. Lütfen branş bazında sıralamalar açıklansin hemen sonuç açıklarken açıklanabilir zor bisey değil !!!!!!!!

  4. Her ile üniversite açıp bilgisi donanımı iyi olmayan her önüne geleni üniversiteye alırsan olacağı bu. Bu kadar bilgili ve vasıflı insanda bunlarla beraber haram oldu. Önemli olan kaliteli bilgili öğrenci almak ve yetiştirmek. Şimdi ne olacak bu kadar öğretmen mezun. Yapılacak acil plan öğretmenlik bölümlerinde kontenjanlar çoğu yerde düşürülmeli veya öğrenci alımı birkaç yıl ertelemeli yoksa balon gibi şişen bu sistem patlamaya mahkumdur.

  5. Müzik öğretmenliği atamaları hakkında bilgi sahibi olan var mı sizce nasıl