Öğretmen

5 Bin Ücretli Öğretmen Alımı İçin Kadro Dağılımı ve KPSS Taban Puanı

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü aracılığı bir duyuru yayımlandı ve yayımlanan duyuruda 5 bin ücretli öğretmen alımı hakkında genel şartlar ve başvuru detayları belirtildi. Bunun yanı sıra söz konusu duyuruda 5 bin ücretli öğretmen alımı hakkında kadro dağılımı ve KPSS taban puanı belirtildi.

BAŞVURU DETAYLARI

Konu ile ilgili olarak adaylar MEB 5 bin ücretli öğretmen alımı için 8 Haziran 2018 ile 13 Haziran 2018 tarihleri arasında ön başvurularını yapacaklardır. Ayrıca 22 Haziran 2018 tarihinde Adayların Sözlü Sınava Alınacakları Sınav Merkezlerinin İlanı yayımlanacaktır.

Söz konusu öğretmen alımı için başvuru yapacak olan adaylar 5 adet sözlü sınav merkezi tercihi yapabilecek ve başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinden gerçekleştireceklerdir. 

EN ÇOK ALIM YAPILACAK KADROLAR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre 5 bin ücretli öğretmen alımında kontenjanlar da belirtildi. Buna göre “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sınıf Öğretmenliği” kontenjanları en çok alım yapılacak kontenjanlar arasında yer aldı.

KPSS TABAN PUANI

Milli Eğitim Bakanlığı 5 bin ücretli öğretmen alım ilanında KPSS taban puanı ne kadar olacak? Konu ile ilgili olarak söz konusu duyuruda “2017 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121- KPSSP120) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak” ifadelerine yer verildi. Bu bağlamda her kontenjan için KPSS taban puanı 50 olarak açıklandı.

Bir Yorum

  1. Matematige neden bu kadar az kadro verildi bu kadar cok ucretli matematik öğretmeni varken? Dersanecileri alirkn 5000 de 900 du simdi bu 73 de neyin nesi anlamadik. Sayin cumhurbaskanim artik matematikcileri de gorun nolur atanmak istiyoruz.

  2. Hani basvuru sayisina gore kontenjan belli olacakti sayin bakanmz.hedef secimi kaybetmek mi