Öğretmen

5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününde Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Verilsin Talebi

Ekonomide ve enflasyonda yaşanan gelişmelerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi’nden öğretmenlere yönelik bir kanun teklifi verildi. 

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin tarafından TBMM’ye sunulan kanun teklifine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapan öğretmenlere 5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününde bir maaş ikramiye verilmesi öngörülüyor. 

CHP’DEN ÖĞRETMENLERE BİR MAAŞ İKRAMİYE TALEBİ

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 6757 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılması istemiyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulan kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadeler yer aldı. Kanun teklifinin gerekçesinde öğretmenlerin zor ekonomik şartlar altında çalışıldığı vurgulandı ve öğretmenlik mesleğinin daha cazip hale getirilmesi gerektiği ifade edildi. 

Öğretmenlik mesleğinin sıradan bir meslek olmadığının bildirildi kanun teklifinin gerekçesinde bu duruma rağmen öğretmenlik mesleğinin mali ve sosyal haklarının kötü durumda olduğu ifade edildi. Bu kapsamda bu şartların iyileştirilmesi ve öğretmenlere bir maaş ikramiye verilmesi amacıyla bir kanun teklifi sunuldu. 

İşte TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna Sunulan Kanun Teklifi

5 Ekim Dünya Öğretmenler Gününde Öğretmenlere Bir Maaş İkramiye Verilsin Talebi

Kamupersoneli.net – ANKARA