Öğretmen

697 Sayılı KHK İle Göreve İade Edilen Öğretmenlerin Tam Listesi

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında 697 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. Yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında ihraç ve iade edilen kamu personelleri belirtildi. Bu yazımızda 697 sayılı KHK kapsamında göreve iade edilen öğretmenlerin tam listesini ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

12 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 697 sayılı ihraç ve iade KHK’sı hakkında detayları kamupersoneli.net olarak yaptığımız haberlerde vermiştik. Bu yazımızda ise göreve iade edilen öğretmenlerin tam listesini paylaşıyoruz. 

Konu ile ilgili olarak Resmi Gazete’de iade hükümlerine de yer verildi. Resmi Gazete’de yayımlanan iade hükümlerine göre iade KHK’sının yayımlanmasından 10 gün içinde göreve başlamayan veya müracaat etmeyen kamu personellerinin haklarından vazgeçtiği nitelendirilecektir.

YAYIMLANAN HÜKÜMLER

Konu ile ilgili olarak Resmi Gazete’de yayımlanan hükümlerde “İlgili Kanun Hükmünde Kararname hükümleri birinci fıkrada belirtilen kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla birlikte ilgili kanun hükmünde kararnamenin yayımı tarihinden geçerli olmak üzere ortadan kalkmış sayılır. Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren on gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılır. Bu kapsamda göreve başlayanlara kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül  eden mali ve sosyal hakları ödenir. 

Bu kişiler kamu görevinden kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamaz. Bu personelin görevlerine iadesi kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak ve aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilir. Bu maddeye ilişkin işlemler ilgili bakanlık ve kurumlar tarafından yürütülür.” ifadelerine yer verildi. Bununla beraber Milli Eğitim Bakanlığında göreve iade edilen öğretmenlerin listesini kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

İADE EDİLENLERİN TAM LİSTESİ

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA