Öğretmen

Açığa Alınan Öğretmenlerin Hazırlık Ödeneğinde Son Durum

 Açığa alınan öğretmenlere bir kötü haber daha geldi. Bu öğretmenler hazırlık ödeneğini göreve döndüklerinde eksik olarak alacaklar.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından 8 Eylül tarihinde yayımlanan yazıda açığa alınan öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği alıp almaması konusuna açıklık getirildi. Açığa alınan personel MEB tarafından hazırlık ödeneğinden yararlandırılamayacak.

HAZIRLIK ÖDENEĞİ NE KADAR ÖDENECEK?

Kamu personelleri içerisinde öğretmen ünvanlı kişilere her eğitim öğretim yılı başlangıcında ödenen öğretim yılına hazırlık ödeneği 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında bin lira olarak ödenecek. Öğretim yılına hazırlık ödeneği yatan iller olmakla birlikte hala yatırmayan iller çoğunluktadır. Kırtasiye ücreti olarak ifade edilen öğretim yılına hazırlık ödeneği bu ay içerisinde yatması gerekmektedir. Bakan İsmet Yılmaz’ın talimatı ile 5 Eylül itibari ile yatırılmaya başlanan öğretim yılına hazırlık ödeneği illerin ve ilçelerin insiyatifinde yatırılmaktadır.

AÇIĞA ALINAN ÖĞRETMENLER DİKKAT

Açığa alınan öğretmenlerin maaşı üçte iki oranında yatırılmaktadır. Açığa alınan öğretmenler ek ders alamazlar. Açığa alınan ve suçsuz olduğu anlaşılan görevine iade edilen öğretmenlerin eksik yatan maaşları yasal tutarı ile göreve başladıktan sonra iade edilir. MEB eğitim öğretim yılının başlamasına az kısa süre kala binlerce açığa alınan öğretmen olduğu için açığa alınan öğretmenlerin kırtasiye ücreti alıp almayacağı yönünde yazı yayımlama gereği duydu. Yayımlanan yazıda görevden uzaklaştırılan, açığa alınan öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneği alamayacağı vurgusu yapılırken, göreve iadesi yapılan, hakkında görevden uzaklaştırma tedbirinin kaldırılmasından sonra öğretmenlerin kırtasiye ücretinden yararlandırılabileceği ifade edildi.

 

Bir Yorum

  1. Açığa alınan öğretmenler yereri kadar ailecek sitrese girdiler. Bunlar göreve dönmeli. Göreve döndükten sonra gereken disiplin cezası ile geçiştirilmeli ki herşeyden önemlisi eğitim – öğretim aksamamalı. o bankaya para yarırmanın yasaksa, yasak olan banka neden yasaklanmadı. Üye olmanın yasak sayıldığı sendikaya üye başına ayda 5 (beş)er lira devlet katkısı ödenerek desteklenmiş. Öğretmen ne yapsın devlet desteği olunca kanmış, aldanmış olamaz mı? 2004 Milli Güvenlik Kararında Fetö ve parelel yapı hatırlatması yapılmış. O zamanın hükümet ve devlet büyükleri altına imzalamışlar. Hükümet dikkate almamış. 2014'e kadar idare etmiş.