Öğretmen

Aday Öğretmenlerin Adaylık Kaldırma Sınavı Başvuru Kılavuzu Yayımlandı !

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda aday öğretmenlerin adaylık kaldırma sınavı başvuru kılavuzunun yayımlandığı ifade edildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan kılavuza göre detayları kamupersoneli.net olarak ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz. Yayımlanan kılavuza göre sınav ücretleri 1 Kasım 2017 ile 17 Kasım 2017 tarihleri arasında ödenecektir. Sınav ise 24 Aralık 2017 tarihinde saat 10.00’da gerçekleştirilecektir. Sınav sonuçları ise sınavın yapıldığı tarihten itibaren en geç 15 (on beş) iş günü içinde açıklanacaktır.

SINAVA GİRİŞ ŞARTLARI

a. Performans değerlendirmesi sonucunda başarılı olmak,

b. Sınav tarihinde bir yıl fiilen çalışma şartını tamamlamış olmak,

c. Sınava giriş ücretini süresi içinde yatırmış olmak,

SINAV HAKKINDAKİ GENEL AÇIKLAMALAR

1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu 43. Maddesi gereğince oluşturulan 17 Nisan 2015 tarih ve 29329 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği” hükümleri ile 09 Ekim 2017 tarih ve 16235107 sayılı Bakanlık Makam Onayı gereğince aday öğretmenlere (sözleşmeli/kadrolu) yazılı sınav yapılacaktır.

Sınava giriş şartlarını taşıyan adayların sınav ücretlerini yatırmaları hâlinde başvuruları alınmaksızın giriş belgeleri düzenlenerek sınava alınacaklardır.

Adaylık Kaldırma Sınavı (AKS) 24 Aralık 2017 Pazar Günü Saat: 10.00’da 81 il merkezinde yazılı olarak tek oturumda yapılacaktır.

Sınava girmeye hak kazandığı halde kabul edilebilir belge ile ispatı mümkün mazeretleri (askerlik ve doğum vb. sebepler ile görevde olmayan) nedeniyle sınava katılamayanlar, göreve başlamalarından sonraki ilk sınava alınır.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA