Öğretmen

Aday Öğretmenlerin Mesleğe Hazırlanmaları Hakkında MEB'den Duyuru

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen yeterliliklerine ilişkin bir açıklama paylaşıldı. Açıklamada aday öğretmenlerin mesleğe hazırlanmaları hakkında detaylar belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda öğretmenlerin genel yeterlilikleri hakkında önemli değerlendirmelere yer verildi. Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri´ne ilişkin verilen bilgilerde Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak istihdam edilmelere yönelik KPSS ve ÖABT sınavının gerçekleştirildiği anımsatıldı.

İSTİHDAM SAĞLANACAK

Tüm bunların yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuruda sınavların yanı sıra sahip olunması gereken bilgi ve becerilerin ölçebilecek şekilde yeniden yapılandırılması, üniversite mezunları arasından öğretmenlik konusunda en yetenekli olanların istihdamını sağlayacaktır. 

MESLEĞE HAZIR HALE GELECEKLER

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının resmi web adresi üzerinden yayımlanan duyuruda adaylığın öğretmenlerin mesleğe kabulünde bir aşama olduğu belirtildi. Adaylık yetiştirme süreci de yeterlikler çerçevesinde oluşturulacak ve böylelikle aday öğretmenlerin mesleğe hazır hale gelmeleri sağlanabilecek.

Aday öğretmenlik hakkında detayların verildiği Milli Eğitim Bakanlığı tarafından paylaşılan açıklamada “Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterlikleri, öğretmenlerin mesleki yeterliklerini sorgulamalarına, mevcut durumlarını belirlemelerine, gelişim hedefleri oluşturmalarına ve bu hedefe ulaşmak için gerekli uygulamaları yapmalarına yardımcı olacak.” ifadelerine yer verildi.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA