Öğretmen

Adaylar, Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Öğretmenliği Ataması Bekliyor!

MEB, Bakanlığın resmi kayıtlarına göre öğretmen ihtiyacının 117 bin olarak açıklanmasıyla beraber 20 bin haricinde 40 bin ve 60 bin civarında yeni öğretmen ataması yapılması gerektiğini yazdığımız haberlerde ve yaptığımız röportajlarda gündeme taşıyoruz.

Pek çok branşın kontenjan mağduru olduğu görülürken MEB öğretmen alımlarında kontenjanları adil olarak dağıtmamaktadır.

Çoğu branşın haricinde tek sayılı kontenjan sıralaması görebiliyoruz.

Bu kapsamda “Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Öğretmenliği” için 2018 yılı Mart ayında gerçekleştirilen 20 bin öğretmen ataması kapsamında olduğu gibi daha önce ki yıllarda gerçekleştirilen atamalarda da “0” kontenjan verilerek adaylar mağdur edilmişti.

Adaylar 2018 yılı ek 20 bin öğretmen ataması bazında pek çok branş gibi Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Öğretmenliğine de adil bir kontenjan verilmesi talebinde bulunuyorlar.

Eğitim fakültelerine tanınan kontenjanlar kapsamında atama bekleyen 100 binden fazla öğretmen adayı bulunmaktadır.

Ataması yapılmayan 450 binden fazla öğretmen adayı 100 bin atamanın bile yeterli olmayacağı görüşünde.

Bu kapsamda emekli olan öğretmen sayısı kadar atamaların yapılmadığı görülüyor…

KAMUPERSONELİ.NET OLARAK TALEP EDİYORUZ

Bizlerde kamupersoneli.net olarak talep ediyoruz.

Adayların kamupersoneli.net “mail” ve “telefon” üzerinden göndermiş oldukları geri bildirimlerinde atamaların adil kontenjan sayısına göre gerçekleştirilmesi gerektiği dile getirdiklerini gördük.

MEB’den talep ediyoruz ek 20 bin öğretmen atamasının yeterli olmayacağı ve sayının artırılması bazında “Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Öğretmenliği” branşına “0” değil “talep edilen” sayıda atama gerçekleştirilmesini istiyoruz.