Öğretmen

Arzu Erdem'den Öğretmen Atamalarındaki Mülakat Mağduriyetine Tam Destek

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin öğretmen ataması gerçekleştiriliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 bin öğretmen açığının olduğu ifade edildi ancak 20 bin öğretmen alımı gerçekleştiriliyor.

Tüm bunların yanı sıra adaylar öğretmen alımındaki mülakatlardan dolayı mağdur olduklarını belirtiyorlar. Bu konuya da kamupersoneli.net olarak kulağımızı tıkamadık ve adayların mağduriyetini MHP Milletvekili Arzu Erdem’e ilettik.

Konu ile ilgili olarak MHP Milletvekili Arzu Erdem’e “En büyük mağduriyetlerden biri de mülakat. Mülakat konusu da çok sorulanlar arasında. Hiç olmasın diyen de var, madem yapılıyor en azından kamera koyulmasını isteyen de var. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Hem bunu soruyum hem de öğretmen atamaları dediniz, 2017 KPSS 20 bin alım yapılıyor. 5 bin ücretli ise onaylandı, alınacak. Siz bu konuyla ilgili görüşmüştünüz, konuşmuştunuz. Ek öğretmen ataması bekliyor musunuz? Öğretmen istihdamı ile ilgili neler düşünüyorsunuz?” sorusunu sorduk. 

Bunun üzerine açıklama yapan Arzu Erdem, açıklamalarında mülakatlardan dolayı mağdur olan adaylara büyük destek verdi. Ayrıca MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem mülakatlarda kamera olmasını savundu. İşte Arzu Erdem’in açıklamaları;

ARZU ERDEM’DEN MÜLAKAT AÇIKLAMASI

Arzu Erdem söz konusu açıklamalarında “Mülakat kısmına geleyim. Mülakatla ilgili bizim kanun teklifimiz var. Kanun teklifinde dedik ki; mülakat ya kaldırılmalı hadi kaldırılmıyorsa düşünün ki ben mülakata girdim ve haksızlığa uğradığımı düşünüyorum peki nereye sığınacağım? Türk adaletine sığınacağım. Türk adaletine gidip müracaatta bulunduğumda diyorlar ki; mülakatta haksızlığa uğradın ama kanıt? Hiç bir belge yok, hiç bir oraya ibraz edecek bir şey olmadığı için takipsizlik kararı çıkıyor. Ne olması gerekiyor? Madem kaldırmıyorsunuz mülakatı, insanların vebaline girmeyin ve bunu defalarca kürsüden dile getirdim ben. Mülakat vebaldir. Bir kamera kaydı alalım. Ülkemiz arşivleri o kadar kuvvetli ki. Mülakatla ilgili dedik ki; kayıtlar 5 sene saklansın haksızlığa uğradığını düşünen kişi Türk adaletine sığında veya geriye dönüp bir bakmak gerektiğinde o zaman ne yapılabilir? Bir belgeli delil olarak önümüzde durur bu. Hala kanun teklifimiz duruyor. Kesinlikle ben buradan sizin vasıtanızla da duyurmak istiyorum. Bana göre mülakat vebal. Mülakatla hiç elenmemesi gereken insanlar elenebiliyor. Bunlarla karşılaştık. Mağdurlar fazla. 

BİR YERDEN SES ÇIKIYORSA YA NAZDAN YA ACIDANDIR

Ben hep şunu söylüyorum; Bir yerlerden ses çıkıyorsa ya nazdandır ya acıdandır. Bu insanlar naz etmediğine göre hakikaten dertleri var bunun mutlaka çözülmesi gerekiyor. Her bir seçilmişin görevi vatanına milletine hizmet etmektir. İhanet etmek değil. Bu devletin öz evladı kim? İşte bahsettiğimiz kitlelerin tamamı. Biz bunlarla birlikte üzerimize düşeni yapmazsak hem bu dünyada hem öbür dünyada hesabını veremeyiz.” ifadelerine yer verdi.