Öğretmen

Atama Bekleyen Öğretmenler Seslerini Duyurmak İçin Bir Araya Geliyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmen alımlarına ilişkin ilk yaptığı açıklamasında Şubat ayında 20 bin öğretmen atamasının yapılacağını ifade etti. 

Bunun ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’dan öğretmen atamaları hakkında yeni bir açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarında Şubat ayında yapılacak olan 20 bin öğretmen atamasına ek olarak 5 bin ilave öğretmen atamasının daha yapılacağını ifade etti. 

ÖĞRETMEN DOLULUK ORANI

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bundan önce yaptığı açıklamalarında Türkiye genelindeki öğretmen doluluk oranlarını da ifade etmişti. Buna göre Bakan Yılmaz Türkiye genel öğretmen doluluk oranının Doğu Anadolu’da yüzde 92’nin, Güneydoğu Anadolu’da yüzde 90’nın üzerinde olduğunu vurgulamıştı. 

Bir Yorum

  1. öğretmen adaylarının durumu gerçekten kötü bir yandan yeni sınava adapte olup çalışmaya çalış bir yandan atama için mücadele et bir yandan da hem ücretli öğretmenlik yap yeni sınava çalış atamaları takip et kpss için kendini güncelle mülakatlar falan, atandıktan sonra da iş bitmiyor yeni yeni süreçler offf buraya yazarken başım döndü Allah kolaylık versin

  2. mücadele sınava girmeden başlıyor kpss öabt oturumu 81 ilde yapılmadığı için yol kalacak yer bulma mücadelesiyle başlıyor keşke her ilde olsa da o mücadeleden olsa kurtulsak, sınavdan çıktıktan sonraki mücadeleyi de herkes biliyor artık