Öğretmen

Atanamayan Öğretmenler 40 Bin Ek Atama İçin Toplandı

ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER BİR ARAYA GELDİ

Ataması yapılmayan öğretmenler Ankara Kurtuluş Parkında bir araya geldi. Öğretmenler tarafından geçekleştirilen etkinliğe eğitim sendikaları, hayvan hakkı savunucuları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından da destek verildi. 

Öğretmenler gerçekleştirdiklerini söz konusu etkinlikte 25 bin öğretmen atamasının yetersiz olduğunu 40 bin ek atama talep ettiklerini ifade etti.

Öğretmenler Atama Mücadele Platformu tarafından düzenlenen etkinlikte platform adına Yusuf Öğür konuşma yaptı. Yusuf Öğür’ün konuşmalarının detaylarını okuyucularımızla paylaşıyoruz.

Yusuf Öğür açıklamalarında “Öncelikle bizler vatanımızın her karış görev almaya hazır genç, idealist yeni nesil öğretmenleriz. Öğretmenlerimizin hak ettiği değere ulaşmasını ve bu kutsal mesleği özendirip en üst noktalara ulaşmasını sağlamak için herkesin desteğini beklemekteyiz.” ifadelerine yer vererek öğretmen atamalarındaki adaletsizlerin mülakat, sözleşmeli öğretmenlik gibi öğretmenlerin sorunlarına çare olmamakta aksine daha büyük sorunlara sebep olduğunu daha büyük sorunlara yol açan yeni uygulamalar yerine kalıcı çözümler istediklerini ifade ettiler.

ATAMALAR YETERLİ DEĞİL

Yusuf Öğür açıklamalarının devamında 2017 KPSS’de daha yüksek puanlar alındığı halde kontenjan yetersizliği ve son sekiz yılın en az ataması yapılması nedeniyle kontenjan dışı kalan öğretmenler olduklarını ifade ederek, her yıl ağustos ve şubat ayları olmak üzere çift atama yapılırken bu yıl alımlar tek atamaya düşürülmüş ve 2017 KPSS ile henüz öğretmen ataması yapılmamış, 2013 KPSS ile 55 bin atama, 2014 KPSS ile 55 bin atama, 2015 KPSS ile 67 bin atama, 2016 KPSS ile 40 bin atama yapılırken, 2017 KPSS ile 20+5 bin atama yapılmasının yeterli olmadığını vurguladı.

40 BİN EK ATAMA TALEBİ

Bunun yanı sıra Yusuf Öğür açıklamalarında 120 bin üzerinde öğretmen açığı varken 25 bin sayısı bu açığı kapatmamaya yetmemek olduğunu bunun için çok büyük mağduriyetler yaşanmasına sebep olan ve son sekiz yılın en az ataması olan 25 bin sayısının artırılarak 2017 KPSS ile adil dağılımlı branşları mağdur etmeyecek 40 bin ek atama yapılmasını talep ettiklerini vurguladı.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA