Öğretmen

Bakan İsmet Yılmaz'dan 25 Bin Öğretmen Ataması Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yeni öğretmen atamalarıyla alakalı olarak yaptığı açıklamada; “Yeni öğrtmen alımı dönemini başlatmış bulunuyoruz. 25 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz. Bunlardan bin adedini veya daha fazlasını Van’a gönderme konusunda karar aldık” dedi.

Farklı ziyaretlerde bulunmak üzere Van’a giden Bakan Yılmaz, Vali’nin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zorluoğlu’nu makamında ziyarette bulundu.

Öğrencilerin sağlıklı okullarda ve çevrelerinde eğitim alması durumunun gerekliliğinden bahseden Bakan Yımaz bu kapsamda Van’da devam etmekte olan 53 projeyi kısa sürede tamamlamak adına çaba vereceklerini söyledi.

YENİ ÖĞRETMEN ALIM DÖNEMİ

Yeni öğretmen alımıyla alakalı olarak açıklama yapan Bakan Yılmaz yaptığı açıklamada;

“Bunlar için daha fazla öğretmen görevlendirmemiz gerekiyor. Son iki yıl içerisinde 3 binen fazla öğretmen görevlendirmesi yapmış bulunuyoruz. Sözleşmeli öğretmen uygulamasını başlattık. Van’da eğitimin kalitesini eskisine oranla daha iyi olduğunu söyleyen yöneticilerimiz var. Öğretmenlerimizin ne kadar kalacağına biliyor. Yeni öğretmen alımı dönemini başlattık. 25 bin öğretmen ataması gerçekleştireceğiz. Bunlardan bin öğretmenimizi belkide daha fazlasını Van’a gönderme konusunda karar kılacağız” dedi.

Eğitimin kalitesinin daha çok artırmak adına hep ebraber çalışaklarını ifade eden Bakan Yılmaz; “6 bin 136 öğretmen vardı 2002 yılında ve şuan 16 bin 329 olmuş durumda. 3 bin 800 dersliğimiz vardı şimdi ise 11 bin 796 dersliğimiz var. Toplam öğrenci sayımız 331 bin bunun yanında üniversitelerimizde 33 bine yakın öğrencimiz bulunuyor.

Kamupersoneli.net I ANKARA

Bir Yorum

  1. 2 senedi̇r alacağiniz 25 bi̇n öğretmen. reklamdan başka bi̇rşey yapmiyorsunuz. seçi̇mde oy falan yok. taşeronlu torpi̇lli̇lre kadro veer. 5 bi̇n kpss gi̇rmeyen ücretli̇yi̇ ata. emek verenlere atama yok. si̇zde 2019 da oy yok.