Öğretmen

Bakan Ziya Selçuk'tan Öğretmen Ataması Hakkında Yeni Açıklama!

Yeni kabinenin açıklanmasıyla beraber; Milli Eğitim Bakanı olarak göreve getirilen Ziya Selçuk yaptığı açıklamalarla beraber öğretmen ataması hakkında detayları paylaştı.

Bakan Selçuk yeni atamaların yapılıp, yapılmayacağıyla alakalı olarak yaptığı açıklamada ise;

“Siyaset mümkün ve makul olanın dengesini kurmak. Bizim şu anda deklare ettiğimiz rakam neyse odur. Ama bunun dışında bir imkan olup olmayacağı bu benim şahsi olarak tasarrufumda olan bir durum da değil.

Bu konuyla ilgili beklentilerin farkındayım. Bunu elbette ilgili makama arzediyorum, arzedeceğim. Eğer bir imkan doğarsa yani mümkün olursa makul bir seviyede herhangi bir çalışma yapılabilir. Ama şu anda çok net söylüyorum böyle bir şey yok” dedi.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERİMİZ 4 YIL SÜREYLE ATAMA İSTEMİYORLAR

Sözleşmeli öğretmenler hakkında ise;

“Sözleşmeli öğretmenlerimiz 4 yıl süreyle bir atama isteyemiyorlar. Çünkü başlangıçtaki sözleşme şartları bunu gerektiriyor.

Fakat ailesinde çocuğu, kendisi ya da eşi eğer bulunduğu bölgede tedavi imkanına sahip değilse sözleşmeye göre yine de atama imkanı yok.

Fakat gerçekten o bölgede bir heyet raporu kanıtıyla öyle bir bir tedavinin mümkün olmadığı çok net görülüyor. Dolayısıyla biz iş olarak bakmıyoruz meseleye. O çocuğun hayatı, hastalığı olarak bakıyoruz” dedi.

Kamupersoneli.net I ANKARA