Öğretmen

Başbakan Binali Yıldırım: Türkiye'nin Öğretmen İhtiyacı Yok

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin her şehrinden öğretmenler ile iftar programında buluştu. Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen iftar programı kapsamında bir konuşma yapan Başbakan Binali Yıldırım eğitim ve öğretmen konularına değindi. 

”TÜRKİYE’NİN ÖĞRETMEN İHTİYACI YOK”

Başbakan Binali Yıldırım öğretmenlere yönelik yapmış olduğu konuşmasında Türkiye’nin eğitim konusunda atmış olduğu adımları değerlendirdi. Eğitimde teknolojinin etkin bir şekilde kullanıldığını vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım 300 bine yakın derslik yapıldığını vurguladı. Eğitim konusuna dair açıklamalarında öğretmen konusuna da değinen Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’nin öğrenci sayısına göre öğretmen ihtiyacı yok olmadığını söyledi. 

“Esasında bakarsanız Türkiye’nin öğretmen ihtiyacı yok. Şu andaki öğrenci sayısına göre yok. Hemen hemen karşılıyor. Problem ne? Eşleştirme, denkleştirme problemimiz var. Bazı illerimizde sayı fazla, bazılarında yetersiz. Fedakarlık gerekiyor. Yani belirli illere gidişte isteksizlikler oluyor. Bunlar olunca böyle bir dengesizlik mecburen ortaya çıkıyor.”

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK KONUSU

Sözleşmeli öğretmenlik konusuna dair de açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım uygulamanın işleyişine dair açıklamalarda bulundu. Sözleşmeli öğretmenliğin doğu bölgeleri için önemine değinen Başbakan Yıldırım bunu vatan hizmeti olarak nitelendirdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın sözleşmeli öğretmenlik konusunda yapmış olduğu açıklamalar şu şekilde,

“Belirli bir süre orada görev yapacak. 6 sene sonra artık istediği yere tayin olacak. Böylece orada bir nevi vatan hizmeti gibi bir görev, bir fedakarlık yapacak. Buna ihtiyacımız var. Eğer herkes konforlu, rahat yerde çalışmak isterse biz terörden kurtardığımız bu yavrularımızı geleceğe hazırlayamayız. Şimdi onların dağa gönderilmesinin önüne geçtik, bunu başardık ama bu yeterli değil. Bu bir adımdır. Bundan sonra nüfusun yarısının 25 yaşın altında olduğu Güneydoğu bölgemizde mutlaka gençlerimize hem eğitimde hem iş hayatında hem de onları geleceğe hazırlamada çok daha fazla mesai harcamamız gerekiyor. Onların gelecek hayallerini, ümitlerini gerçeğe dönüştüremezsek bu terör tehdidi yine var olmaya devam edecek. Gençlerin o delikanlılık dönemini, değişim dönemini maalesef terör örgütleri çok acımasızca kullandılar. Şunu mutlulukla söylemek isterim, artık bölgede dağa çıkışlar hemen hemen sıfır seviyesine yaklaştı. Bu çok önemli bir gelişme. Çok önemli ve kayda değer bir gelişme ama devamını getirmemiz lazım. Birlikte yapacağız.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. doğuya göndereceğiniz öğretmeni zoraki gönderiyorsunuz.ailesinden sevdiklerinden ayrı 6 yıl.siz hiç 6 yıl askerlik yaptınız mı? bu işi teşvikle yaparsın ancak.yüksek maaş vs.

  2. Eğitimden fedakârlı yaparak mi ekonomiyi düzelteceksiniz o yüzden mi harıl harıl ücretli öğrtmen alıyorsun sayın binali