Öğretmen

Bir Milyon Fikir 18: 23 Ekim’de Ücretli Öğretmenlikte Tarihi Adımlar Atılmalıdır

Bir Milyon Fikir kapsamında görüş ve önerilerimizin 18. konu başlığı ücretli öğretmenliktir. Milli Eğitim’in bizce kanayan yaralarından biridir ücretli öğretmenlik. Önerilerimizi aşağıda yayımlıyoruz.

ÖNERİLER

1- Okullarda ücretli öğretmenlere bakış açısı bellidir. Geçici gözüyle bakılmaktadır öğretmene. En basiti nöbet ücreti bile alamıyorlar, nöbet yazılsa ücret yok diye tutmak istemeyeceklerdir haklı olarak. Meslek lisesinde staj yapan öğrenciye işletme bulun desek bizim görevimiz değil diyecekler haklı olarak. Ücretli öğretmenlik görevlendirmeleri zorunlu olarak sürecekse ilk önce maaş ve özlük hakkı konusu çözülmelidir.

2- Kadrolu öğretmenle geçici görevlendirilen öğretmen haklarını eşitlemeliyiz. Diğer yandan da öğretmen açığının kapatılarak ücretli öğretmenliği minimum düzeye çekmeliyiz.

2- Alan dışı görevlendirmeler, öğretmenlik mezunu olmayanların ve ön lisans mezunu görevlendirmeleri öğrenciye yapılan bir ayıptır. Bu yanlış sürdürülmemelidir. 

3- Meslek liselerinde staj yapan öğrencilere koordinatörlük görevini ücretli öğretmen de yapabilmelidir. Meslek liselerinde öğretmen açığı yüzünden staj işleri aksamaktadır.

4- Ücretli olarak görev yapan öğretmenin sigortası kaç saat derse girerse girsin tam yapılmalıdır. Aile yardımı, çocuk yardımı, nöbet ücreti farklı kalemlerde ödenen ücretler de ödenmelidir.

5- Ücretli öğretmen görevlendirmeleri de merkezi olarak yapılmalıdır. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine görev verilmemelidir. Taşrada ne yazık ki bu konuda başarısızlık var. MEB, merkezi olarak e-devlet üzerinden sistem üzerinden görevlendirme yapmalıdır.

6- Okulların öğretmen ihtiyaçları okullar açılmadan belirlenip gerekli atama ve görevlendirmeler yapılmalıdır. Okulların açıldığı ilk gün tüm sınıfların öğretmeni hazır olmalıdır. 

Zeki Kara – Kamupersoneli.net / ÖZEL HABER

Bu yazıya ait tüm haklar Kamupersoneli.net’e aittir. “kamupersoneli.net” şeklinde aktif link verilmesi kaydıyla içerik kullanılabilir. Link vermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır.©

Bir Yorum

  1. Ücretli öğretmenlikte, maxsimum 30 ek ders saati uygulaması kaldırılmalı.

  2. Ücretli öğretmenlik görevlendirilmesi merkezi olarak yapılmalı bu yıl urfanın eyyübiye ilçesine başvurdum.ama görevlendirme yapılmadı.çünkü herkes bir tanıdık araya koyup görev aldı.iki yıllıklar bile görev yapıyor ben tarih bölümü mezun uyum pedegojik formasyonu var ama bana görev vermediler.

  3. Ücretli öğretmenlik görevlendirilmesi kesinlikle merkezi olmalı ben tarih bölümü mezunuyum pedagojik formasyonun var kpss puanın yüksek olduğu halde sanliurfanin eyubiye ilçesine ücretli için başvurdum çıkmadı çünkü adamı olana çıkıyor üstelik öğretmenlikle alakası olmayanlar su anda görev yapıyor.

  4. ücretli öğretmenlik görevlendirilmesi kesinlekle öğretmenlik eğitimi almış kişiler görevlendirilmelidir ve merkezi görevlendirme sistemiyle görevlendşirme yapılmalıdır.öğretmenlikle alakasız kişiler öğrenciye hiç bir şey veremez.düşününki bi hasta doktor yerine kırıkçıya giderse ne olur kırıkcı recete yazabılırmı yazmaz .

  5. Neden önlisans mezunları öğretmen lik yapmasın diyorsunuz ben anasınıfı öğretmen liği yapıyorum ve kadrolu öğretmenler den daha ve çok ta iyi öğretmenlik yapıyorum..ben ce okullar daki kadrolu öğretmen lerin rahatlığına,başıboşluğuna değinin….