Öğretmen

Branş Öğretmenlerinin Adil Kontenjan Talebi Twitter'da Gündem

Öğretmen atamaları konusunda yaşanan son gelişmelerin ardından öğretmen adayları sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattılar. 

Başlatılan bu kampanya kapsamında öğretmen adayları, öğretmen atamalarında branş öğretmeni atamalarında kontenjanların adil bir şekilde belirlenmesini talep ediyorlar. Kamupersoneli.net olarak öğretmen adayların bu kampanyalarını haberimizde aktarıyoruz. 

ÖĞRETMEN ADAYLARINDAN ADİL KONTENJAN TALEBİ

Öğretmen adayları tarafından Twitter’da başlatılan etkinlik kapsamında branş öğretmenliklerine adil kontenjan verilmesi talebi dile getirildi. Bu konuda ücretli öğretmen alımlarını eleştiren öğretmen adayları kontenjanların adil bir şekilde belirlenmediğini dile getirdiler. Öğretmen adayları Twitter’da yapmış oldukları paylaşımlarında branş öğretmenliklerine ilgisiz bölümlerden mezun adayların bu öğretmenliklere atandığını ifade ettiler. 

İşte öğretmen adaylarının Twitter’dan #BranşaAdilKontenjanMeb etiketiyle yapmış oldukları paylaşımlardan bazılar. 

ÖĞRETMEN ADAYLARI TARAFINDAN YAPILAN BAZI PAYLAŞIMLAR

”Son 2 yıldır yapılan öğretmen atamaları branş kontenjan dağılımları maalesef tatmin edecek şekilde ayarlanmadı. Önümüzdeki süreçte öncelikle 20 bin öğretmen atamasında branşlara ADİL kontenjan sağlayacak bir DAĞILIM bekliyoruz.”

”Öğretmen atamaları branş kontenjan dağılımları adaletli dağıtılmalıdır. Talebimiz adaletli, adil dağılımlı atama.”

”40 bin dedik olmaz dediniz, öğretmeniz dedik başka alanlara yönelin dediniz açık sayısı var dedik ücretli öğretmen alır okulları veterinerle at yetiştiricisiyle doldururuz sana ne dediniz. Allah bildiği gibi yapsın sizin gibi kurumu!”

”Dershaneci dediniz 60 puanlar ile atadınız. Ücretli dediniz 65 puanlar ile atadınız. 80 puanlar ile atama bekleyen, atama bekleyen, KPSS’ye girmiş hakkı ile atama bekleyen öğretmeni ATAMADINIZ”

”20 bin sözleşmeli öğretmen ataması branş kontenjan dağılımında adaletli adil bir DAĞILIM istiyoruz. Düşük kontenjan alan branşların bu atamada mağduriyeti giderilsin.”

”Öğretmen atamalarının en büyük sorunu adil dağılım olmayışıdır. Ayrıca 117 bin açık Ücretli öğretmenlerle kapatılmaz. Ücretli öğretmen sistemine son verilmeli”

”Bu kadar atama bekleyen öğretmen varken iktisatçı, kamu yönetimi okuyanlar öğretmenlik yapıyor”

Kamupersoneli.net – ANKARA