Öğretmen

Ceyhun İrgil: Öğretmenler Gününde MEB'den 100 Bin Atama Müjdesi Bekliyoruz

 İrgil, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, yarının Öğretmenler Günü olduğunu hatırlatarak, öğretmenlerin sorunlarına değindi.


15 Temmuz’dan bu yana Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan ve hakkında FETÖ, PKK ilişkisi iddiasıyla 30 bin 351 öğretmenin ihraç edildiğini, 16 bin 688 öğretmenin açığa alındığını anlatan İrgil, açığa alınan 6 bin 474, ihraç edilen 311 öğretmenin de göreve iade edildiklerini belirtti.

Okullarda ciddi bir öğretmen açığı oluştuğunu ancak ağustos ayında herhangi bir atama yapılmadığını aktaran İrgil, gelecek şubat ayı için de herhangi bir atama öngörülmediğini kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ataması uygulamasını gözden geçirmesini isteyen İrgil, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mülakatla sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağına dair planlardan vazgeçilmelidir. Öğretmenlik Meslek Yasası çıkarılmalı, öğretmenliğin standart ve atama usulleri kanun ile güvence altına alınmalıdır. Eğitim fakültesi sayısı ve nitelikleri tekrar planlanmalıdır. Atama bekleyen öğretmenler için atama gelecek planlaması sunulmalı ve bütçe ona göre belirlenmelidir. Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı’ndan, 100 bin öğretmen ataması, engelli ve memur öğretmen atamasında düzenleme yapılması, maaşlarda ve eş durumunda adaletli çözüm üretilmesi konularında müjde bekliyoruz.”

İrgil, özel okullardaki öğretmen maaşlarının da düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Toplantıya, CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da katıldı.

Kamupersoneli.net | AA