Öğretmen

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Siyasi Tercihlere Göre Öğretmen Ataması Yapılmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir takım etkinliklere katılmak maksadıyla İzmir’e gitti. 

Katıldığı etkinlikler kapsamında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu mülakat süreci devam eden öğretmen atamalarına ve öğretmenlerin yaşadıkları sorunlara dair açıklamalarda bulundu. 

ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU ÇIKARILMALI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öğretmenlere ilişkin açıklamalarının başında, öğretmenlik mesleği kanunun çıkarılması gerektiğini vurgulayarak bu durumun önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Sözleşmeli ve ücretli öğretmen alımlarını eleştiren Kemal Kılıçdaroğlu bu ayıba son verilmesi gerektiğini vurguladı. 

”CHP’nin düşüncesine göre, öğretmenler için Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmalıdır. Ne demek öğretmenlik meslek kanunu. Hakimler için nasıl ayrı bir kanun varsa, öğretmenler için de ayrı kanun olmalı. Öğretmeni toplumun en güvendiği sınıf olarak tanımlamalıyız. Kadrolu öğretmen, ücretli öğretmen, bu ayıba da son vermeliyiz. Başka bir tanıma gerek yoktur. Bunun çalışmalarını bazı STK’larla birlikte yapıyoruz. Önümüzdeki süreç içinde taslağımız hazır olduğunda bütün paydaşlara göndereceğiz, MEB de dahil.”

‘ÖĞRETMEN ATAMALARI LİYAKAT ESASINA GÖRE YAPILMALI’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapmış olduğu konuşmasında ayrıca halen mülakat süreci devam eden atamalara dair de görüşlerini aktardı. 

Öğretmen atamalarının liyakat esasına göre yapılması gerektiğini ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, öğretmenlerin siyasi tercihine göre atama yapılamayacağını vurguladı. 

”Öğretmenlerin mesleğe alınması, atanmaları, terfileri liyakat esasıyla olacak. Siyasi tercihlere göre öğretmen alınmaz, atamalar yapılmaz. Öğretmen yurt coğrafyasının her köşesinde onurla görev yapmaya hazırdır. Bütün mesele atamaların liyakat esasıyla yapılmasıdır.”

‘3600 EK GÖSTERGE GETİRECEĞİZ’

Öğretmenlerin emekli olduktan sonra maaşlarında düşüş yaşandığını vurgu yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu durum nedeniyle öğretmenlerin ek iş yaptıklarını ifade etti. 

Öğretmenlere destek olunması gerektiğini tekrarlayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde bütün öğretmenelere 3600 ek gösterge getirileceğini ifade etti. 

Öğretmenlere desteğin sözde değil özde olacağına vurgu yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şu şekilde,

”İnsanın yaşamında en acı olan noktalardan birisi, yaşam standardının düşmesidir. Çalışırken 1000 lira alıyorsanız, emekli olduğunuzda 500 liraya düşerse büyük bir hayal kırıklığı yaşarsınız. Öğretmen arkadaşlarımız, emekli olduklarında gelirlerinde müthiş bir düşme var. Ek iş arayışına giriyorlar. Biz bunu da düşündük. Bütün öğretmenlere 3600 ek göstergeyi getireceğiz. Öğretmene destek lafla olmuyor. Öğretmen başımızın tacı, e öyleyse gereğini yap kardeşim. Sağa sola sürüyorsun öğretmeni, madem başının tacı, e bırakın aybaşını nasıl getireceğini düşünmesin. Bütün emeğini gücünü çocukların eğitimini yapsın. Herkese az para verebilirsiniz, ama öğretmen olunca dur diyeceksiniz.”

Kamupersoneli.net – ANKARA