Öğretmen

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 24 Kasım Öğretmenler Gününde Açıklayacağı Müjde 3600 Ek Gösterge mi?

Öğretmenler 3600 ek gösterge için 24 Kasım tarihini bekliyor

Genel Seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öğretmenler için 3600 ek gösterge açıklamasında bulunmuş ve on binlerce emeklisi gelmiş öğretmen 3600 ek göstergeyi beklemeye başlamıştı. Ancak yaz döneminde çıkmayan 3600 ek gösterge nedeniyle binlerce öğretmen emeklilikten vazgeçti ve dilekçelerini bekletmeyi tercih etti. Peki 3600 ek gösterge ne zaman verilecek?

ZİYA SELÇUK’TAN 24 KASIM VURGUSU 

Geçtiğimiz hafta açıklanan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi sonrasında Anadolu Ajansının editör masasına konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulunurken aylardır beklenen 3600 ek gösterge konusunda da açıklama yapmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamasında “3600 ek göstergesiyle ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bir haberimiz olacak.” ifadelerine yer verirken emeklilik süresi gelmiş binlerce öğretmeni olumlu yönde beklentiye soktu.

AÇIKLAMA ERDOĞAN’DAN GELEBİLİR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğretmenlere yönelik 3600 ek gösterge açıklaması yapması beklenirken ogretmenlericin.com olarak bu açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da yapılmasının muhtemel olduğunu düşünüyoruz.

3600 EK GÖSTERGE

Memurların maaşlarını, emekli ikramiyelerini ve emeklilik maaşlarını etkileyen en önemli unsurlardan olan ek göstergenin öğretmenler için arttırılması ve 3600’e çıkartılması durumunda mali yönden ciddi değişiklikler olacak. Ek gösterge rakamı 3000 olan öğretmenlerin emekli maaşlarında en az artış 500 lira olacak ve ikramiyelerdeki artış ise 13 bin lirayı geçecek.