Öğretmen

Danıştay'ın Mülakatla Sözleşmeli Öğretmen Alımı Yürütmeyi Durdurma Kararı Uygulanacak Mı?

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil tarafından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yazılı bir soru önergesi verildi.  CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil soru önergesini Danıştay’ın mülakatla sözleşmeli öğretmen alımı yürütmesinin durdurması kararı hakkında verdi.

DANIŞTAY KARARI

Söz konusu soru önergesinde CHP Milletvekili Ceyhun İrgil “Milli Eğitim Bakanlığının 3 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına ilişkin yönetmeliğiyle ilgili Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikasının kariyer ve liyakat ilkelerini hiçe sayan sözlü sınav uygulaması ve bu sınava ilişkin bağlı hükümlerin, Anayasal eşitlik ilkesine aykırı olarak düzenlenen ve çalışma barışını bozacak nitelikteki özlük haklarını ihlal eden çok sayıda hükmünün iptali için açtığı davada 

Danıştay 12. Dairesi tarafından ilgili yönetmeliğin “Sözlü sınav komisyonunun oluşumu” başlıklı 9. Maddesinin 1. Fıkrasında yer alan sözlü sınav komisyonun kamu örevlilerinden oluşacak bir başkan, iki asıl ve ihtiyaç duyulduğunda değerlendirilmek üzere iki yedek üyeden oluşacağına ilişkin hükümde hangi kamu görevlilerinden oluşacağına ilişkin açıklık bulunmaması nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı verilmiştir. Karar tarihi ise 13 Nisan 2017’dir. Bu kararın ertesinde ise MEB tarafından 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için mülakat süreci başlatılmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca CHP Milletvekili İrgil “24 Nisan 2017 tarihinde başlayan süre. 13 Mayıs 2017 tarihinde sona ermiş, MEB, yaklaşık 58 bin öğretmeni mülakatla almıştır. 29 Haziran 2017 tarihinde Bakan İsmet Yılmaz “Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması devam edecektir. Üzerinde durduğumuz konu daha objektif kriterler içerisinde mülakat bölümünün yapılması” şeklinde bir açıklamada bulunmuştur. 19 Temmuz 2017 tarihinde ise öğretmen atama sonuçları Bakanlığın sitesinde yayımlanmıştır.” ifadelerine de yer verdi.

BAKAN YILMAZ’A SORULAN DİKKAT ÇEKİCİ SORU

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil soru önergesinde ise Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a “Danıştay kararının alındığı tarihten sonra mülakat komisyonlarının kurularak sözlü sınav yapılması hukuka aykırılık teşkil etmiyor mu? Milli Eğitim Bakanlığı söz konusu mahkeme kararını uygulamayı düşünmüyor mu?” sorusu gibi birçok soru sordu. 

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

Verilen soru önergesi Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlandığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

KAMUPERSONELİ.NET | ÖZEL HABER