Öğretmen

Duyuru Yayımlandı: 500 Engelli Öğretmen Alımı Yapılacak !

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından engelli öğretmen alım duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 500 engelli öğretmen alımının yapılacağı ifade edildi.

500 ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK

Konu ile ilgili olarak yayımlanan duyuruda “2016 yılında yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ile 2018 yılı Nisan ayında yapılacak olan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına katılan adaylar arasından EKPSS puanı üstünlüğüne göre 7 Şubat 2014 tarihli ve 29329 sayılı  Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre 500 kontenjana engelli öğretmen alımı yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu duyuruda Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü engelli öğretmen alımına kimlerin başvuru yapabileceği de ifade edildi. Aşağıda kamupersoneli.net olarak şartları ve detayları paylaşıyoruz.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI DETAYLARI

Peki il ve alan bazlı kontenjanlar ne zaman ilan edilecek? Başvuruların alınması ve onaylanması ne zaman yapılacak? Ayrıca atamalar ne zaman yapılacak? İşte tüm detaylar:

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü il ve alan bazlı kontenjanlar 14 Haziran 2018 tarihinde yayımlanacak. Engelli öğretmen alımı için 18 Haziran 2018 ile 22 Haziran 2018 tarihlerinde başvurular alınacak ve onaylanma işlemleri yapılacak. Ayrıca 27 Haziran 2018 tarihinde de atamalar yapılacaktır.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA