Öğretmen

E-Devlet Üzerinden Ücretli Öğretmenlik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bilindiği gibi daha önce İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan ücretli öğretmenlik başvuruları artık rafa kaldırılmıs durumda. E- Devlet ile alakalı olarak ücretli öğretmenlik başvurusunun nasıl yapılacağı birçok kişi tarafından oldukça merak edilmekte. E- Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvuruları 24 Ocak 2018 tarihinde başladı. Ücretli öğretmen olmak isteyen vatandaşlar ise E- Devlet üzerinden kolay başvurularını gerçekleştirebilirler. Peki başvurular nasıl yapabilecek?

E- Devlet üzerinden ücretli öğretmenlik başvuruları 24 Ocak 2018 tarihinde başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamalarda başvuruların 2. dönem sonuna kadar yapılacağı açıklandı. E- Devlet sistemi üzerinden başvuru yapamayan hiçbir adayın ücretli öğretmen olarak görevlendirilmesi yapılamayacağını bildiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) görev yapanların görevlendirmelerinin 1. dönem sonu itibariyle bu durumda 2. dönem de görev yapabilmeleri için E- Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmaları gerektiği belirtildi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

E- devlet şifresine sahip olan vatandaşların sisteme girişlerini tamamladıklarından sonra “ücretli öğretmenlik” terimini yazarak arama yapabilirler. Açılan sayafa ise “Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu” başlığına tıklayacak adaylardan başvuru formunda yer alan bilgileri temin etmeleri ve bununla beraber ileri butonuna tıklamaları istenilecek. Tercih aşamasında ise mezun olunan okul kapsamlarında birden fazla mezuniyet bilgisi tercih edilebileceği belirtiliyor.