Öğretmen

E-okul sistemine not giren öğretmenler dikkat! İki yıl hapis cezası istendi

2 Nisan 2019 günü Fatih’te bir lisede görsel sanatlar öğretmeni Muharrem V.’nin e-okul şifresi ile okulun 12-G sınıfı öğrencilerinden Buse G.’ye ait notların değiştirildiği ihbarı gelmesinin ardından İstanbul’da, Fatih Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

ÖĞRENCİ NOTLARI DEĞİŞTİREREK MEZUN OLDU

Son sınıf öğrencisi Buse G.’nin ders notlarının çeşitli dönemlerde “Muharrem V.” kullanıcısı tarafından değiştirildiği, bunun tesadüfi bir durum olmadığı, kısmen ihmal varsa dahi kasıtlı bir durum olduğu belirlenmesinin ardından MEB ilçe müdürlüğü tarafından öğretmen Muharrem V.’nin ifadesi alındı. İfadesinde öğretmen Muharrem V.’nin, “O dönemde kendi telefonumda internet yoktu. Buse G. isimli öğrencim ‘Benim internetim var hocam’ diyerek kullanabileceğimi söyledi. Ben de telefonundan sınıfların notlarını girdim ve sistemden çıkış yaptım. Ancak öğrencinin telefonuna şifremi kayıt edecek şekilde ayarlamış olduğunu düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

E-okul sistemine not giren öğretmenler dikkat! İki yıl hapis cezası istendi

ÖĞRETMEN İÇİN 2 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Muharrem V.’nin ifadelerinin ardından savcılık öğretmenle ilgili olarak “Görevi kötüye kullanmak”tan dava açtı. Öğretmen hakkında düzenlenen İddianamede, öğretmenin öğrencinin telefonunda not girişi yapması, şifrenin öğrencinin eline geçmesine sebep olmasının ihmalkar bir davranış olduğu bildirilerek öğrencinin mezun olmasının ihmali aşan kasti bir davranış olduğu, okul şifresini vererek notlarının değiştirilmesine neden olduğu aktarıldı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Öğretmen Muharrem V.’nin iki yıla kadar hapsi istendi.