Öğretmen

Eğitim Bir Sen'in Toplu Görüşmelerde Öğretmenlerle İlgili Talepleri

Toplu sözleşme görüşmeleri dün itibariyle başladı. Yetkili sendika sıfatıyla görüşmelerde yer alan Eğitim Bir Sen eğitim çalışanlarıyla iligili hangi taleplerde bulundu?

EBS TV üzerinden yapılan canlı yayında Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi eğitim çalışanları ile ilgili tekliflerin değerlendirmesini yaptı. 

Öğretmen kadrolarında bulunanların mevcut ek gösterge rakamları 600 puan artırılmalıdır. 

Eğitim Bir Sen öğretmenlerin ek göstergesinin 3600’e çıkarılmasını talep ediyor. Ek göstergenin yükselmesi ile öğretmenlerin maddi anlamda daha iyi şartlara sahip olacağını söyleyelim.

:Kanunla belirlenen tatil günlerinde yerine getirilemeyen ders görevleri yapılmış sayılmalıdır

Özellikle belirli gün ve haftalar ile resmi tatil günlerinde ek ders ücretinin kesilmemesi Eğitim Bir Sen’in önemli taleplerinden biri

Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına ödenmesini istiyoruz

Bilindiği üzere öğretim yılına hazırlık ödeneği sadece öğretmenlere ödeniyor. Eğitim Bir Sen tüm Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının bu ödemeyi almasını talep ediyor.

Ek ders birim ücretleri gündüz öğretimi için brüt 20,54 TL’ye çıkarılmalıdır.

Öğretmenlerin ek ders ücretleri şu an itibariyle brüt 12,11 TL olarak görünüyor. Eğitim Bir Sen gündüz öğretimi için 12,11 TL olan ek ders ücretinin brüt 20,54 TL’ye çıkarılmasını talep ediyor.

Öğretmenlere fiilen her 5 yıllık çalışma sürelerine karşılık bir yıl fiili hizmet zammı verilmelidir

Eğitim Bir Sen tarafından dile getirilen bir diğer konu ise fiili hizmet zammı. Yetkili sendika öğretmenlerin 5 yıllık çalışma sürelerine karşılık bir yıl fiili hizmet zammı almalarını talep ediyor.

Kamupersoneli.net/Özel Haber